URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CEI CARE TRANSPORTĂ NUMERAR ÎN VALOARE DE 10.000 DE EURO SUNT OBLIGAȚI SĂ DECLARE SUMA DE BANI AUTORITĂȚILOR STATULUI

Atunci când ieși sau intri în țară, legea prevede o anumită sumă de bani cu care poți trece granița. În cazul în care nu respecți legislația în vigoare, atunci riști sancțiuni usturătorare.

În cazul în care atunci când ieși din țară, în afara teritoriului Uniunii Europene, iar numerarul găsit asupra ta depășește suma de 10.000 de euro, autoritățile vamale te pot sancționa cu o amendă mult mai mare. La decizia Guvernului s-a majorat limita maximă a amenzii de la 8.000 de lei la 50.000 de lei, însă valoarea nu trebuie să depășească mai mult de 60% din suma numerarului nedeclarat.

Cei care transportă numerar în valoare de 10.000 de euro sunt obligați să declare suma de bani autorităților statului membru din care ies sau intră în UE, punând totodată banii la dispoziția acestora pentru control. În legislația din România este prevăzut faptul că nedeclararea în scris a numerarului în valută și moneda națională care depășește suma de 10.000 de euro constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 3.000 și 8.000 de lei.

Sursă text: playtech.ro

Continue Reading
La Top