URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

SUEDIA A SEMNAT CEREREA DE ADERARE LA NATO

Ministrul de Externe al Suediei, Ann Linde, a semnat marți cererea de aderarea la NATO, punând capăt deceniilor de neutralitate militară a țării.

Mișcarea marchează un pas oficial al Stockholmului către aderarea la alianța militară condusă de SUA, punând capăt deceniilor de neutralitate militară a Suediei, după ce invazia Rusiei în Ucraina a declanșat o evoluție dramatică în securitatea și geopolitica europeană.

„Am ajuns la o concluzie care este cea mai bună pentru Suedia. Nu știm cât va dura, dar calculăm că ar putea dura până la un an. Cererea va fi depusă împreună cu Finlanda în zile le următoare, iar apoi va fi procesată de NATO”.

Context: Prim-ministrul Suediei Magdalena Andersson a declarat luni că țara ar trebui să se alăture NATO împreună cu Finlanda, țara vecin,ă pentru ”siguranța poporului suedez”.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că intrarea celor două țări nordice în NATO nu va crea o amenințare la adresa Rusiei, dar extinderea militară în teritoriu „va provoca cu siguranță răspunsul nostru”.

stiri.tvr.ro

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top