URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

STUDENȚII LA MEDICINĂ, PROTAGONIȘTII NOULUI PROIECT AL CONSILIULUI JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI

Joi, 12 octombrie a.c., Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași, a prezentat noul proiect inițiat de Consiliul Județean Călărași. Prin această inițiativă, autoritățile doresc să atragă studenții încă de pe băncile facultății.

Deficitul de personal de la nivelul Spitalului Județean Călărași este bine cunoscut de cetățeni. După încercările repetate ale autorităților de a atrage atenția medicilor către Călărași, Bogdan Mihai vine cu o nouă idee menită să micșoreze numărul posturilor libere din spital.

“Am început o inițiativă prin care dorim să coagulăm tot ceea ce înseamnă viitori medici cu origini din județul Călărași, pe care să încercăm să îi aducem în spitalele noastre. Intenționăm să comunicăm mai bine cu aceștia încă de pe băncile facultății, pentru a veni în întâmpinarea problemelor pe care aceștia le au”, a declarat Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași.

Nu mai puțin de 50 de studenți la medicină au fost identificați de Consiliul Județean Călărași. Studenții sau chiar rezidenții vor fi ajutați prin intermediul noului proiect. Au fost identificate mai multe idei pentru ca studenții să beneficieze de ajutor din partea Consiliului Județean Călărași, dar un parteneriat cu Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu” este, momentan, cea mai bună alegere.

“Una dintre ideile pe care dorim să le punem în practică este un protocol cu Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu” prin care să achiziționam cărțile și materialele de studiu pentru ca aceștia să le împrumute pe perioade lungi de timp”, a adăugat aceeași sursă menționată anterior.

Studenții la medicină cheltuie, în medie, câteva mii de lei în fiecare an pentru materialele de studiu, iar, acest lucru, poate fi descurajator pentru unele persoane. Și transportul a fost abordat de autorități. Bogdan Mihai a precizat că a purtat discuții cu mai mulți transportatori din Călărași, care fac legătură între municipiu și marile centre studențești, pentru a le oferi viitorul medici burse de transport.

“Am discutat cu  transportatorii care fac legătură între Călărași-București, respectiv Călărași-Constanța. În principiu, aceștia au fost de acord cu acordarea unor burse de transport. În perioada următoare vom stabili detaliile”, a conchis Bogdan Mihai.

Cel mai probabil, sâmbătă, autoritățile vor purta o discuție cu studenții pentru a identifica și alte probleme unde s-ar putea interveni.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top