URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

STRĂINII, IUBITORI DE ANIMALE, ADOPTĂ CÂINII FĂRĂ STĂPÂN DIN ADĂPOSTUL DE LA CĂLĂRAȘI

Serviciul Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân Călărași are ca principal obiectiv capturarea tuturor câinilor care pun în pericol cetățenii de pe teritoriul municipiului Călărași. Patrupedele care ajung la Serviciul Public sunt microcipate, deparazitate, vaccinate și sterilizate, apoi sunt date către adopție.

„În acest moment capacitatea de cazare a adăpostului este de 300 de patrupede. Numărul de adopții înregistrate anul trecut a fost de 545 dintr-un total de 915 capturi, 250 au fost în România, 295 în afară pentru asociații din Italia, Germania, Olanda și Marea Britanie. Din numărul total, doar 8 câini au fost revendicați. Avem un număr de contact de fix 0242.313.300 și numărul de dispecerat 0371.069.701, număr disponibil 24 de ore.
Hrana animalelor este foarte importantă pentru noi de aceea avem contracte cu firme specializate în procurarea hrănii pentru animale, aceasta conține vitamine. Suma la care se ridică îngrijirea unui animal pe lună este de 70 de lei. Banii sunt de la buget, dar în anul 2021 față de anul 2020 am folosit doar jumătate deoarece în 2021 am primit o donație de 9 tone de hrană.
Acest adăpost este autorizat pentru capturarea oricărui animal care pune în pericol viața cetățenilor. Prin legea protecției animalelor avem un protocol impus de noua structură a protecției animalelor, este vorba de protocol făcut de noi și Grădina Zoologică împreună cu beneficiarul, Consiliul Județean care are rolul de a plăti serviciile făcute de noi. Avem o campanie de sterilizare în desfășurare până în luna aprilie. O asociație de profil pentru protecția animalalor din Germania este alături de noi în acest demers. Noi am promovat această activitate de sterilizare. Cetățenii pot apela telefonic sau prin intermediul rețelelor de socializare”,
a declarat directorul insituției de adăpost canin, Ilie Tâlpeanu.

Continue Reading
La Top