URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

START LUCRĂRI LA CENTRUL VECHI PIETONAL AL CĂLĂRAȘIULUI

Primăria Călărași modernizează Centrul Vechi al municipiului, cu fonduri europene. În această săptămână, s-a dat startul lucrărilor la aleea pietonală din centrul oraşului.

Lucrările se derulează în cadrul proiectului “Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călăraşi prin crearea unui spaţiu urban multifunctional în zona centrală a municipiului”, care beneficiază de finanţare prin POR 2014-2020.

Valoarea acestuia este de aproximativ 7,6 milioane euro, din care doar 2 % contribuția proprie a municipiului Călărași.

Prin acest proiect se dorește revitalizarea Centrului vechi pietonal al municipiului Călărași, păstrând indicii urbanistici din vechea configurație, dar îmbunătățind esențial caracterul funcțional al zonei, definindu-l ca Centru socio-cultural al municipiului Călărași prin crearea unor spații publice, grădini, squaruri și piețe conectate, parțial, prin zone pietonale. Se vor executa lucrări de infrastructură, construirea de fântâni arteziene, mărirea și diversificarea zonelor de spațiu verde prin amplasarea de jardiniere și gradene de sprijin, trepte și rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, pergole, mobilier urban modern, iluminat ornamental, canalizații subterane pentru instalații noi, cât și pentru rețelele de telefonie și cablu existente.

Pentru că orașul viitorului este unul SMART, primăria îşi doreşte, prin acest proiect, cu ajutorul tehnologiei, realizarea unor soluții extrem de viabile pentru cetățeni prin înscrierea Municipiului Călărași pe traiectoria dezvoltării inteligente.

Ca obiective clare definite în documentele de planificare ale proiectului, se vor moderniza în totalitate zonele de ședere, utilizând sisteme inteligente și autonome, prin amplasarea de bănci inteligente, dotate cu prize USB.

Durata de execuție a lucrărilor este de 16 luni.

Continue Reading
La Top