URMĂREȘTE-NE

TIMP LIBER

START ÎNSCRIERI LA ACTIVITĂȚILE DE VARĂ ALE PROIECTULUI “BIBLIOVACANȚA”

Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu” din Călărași dă startul înscrierilor pentru activitățile de vară din cadrul proiectului “Bibliovacanța“.

Proiectul “Bibliovacanța” a ajuns la cea de-a șasea editie. Inițiat din dorința colectivului de bibliotecari de a se implica activ în viața comunității călărășene, a atras colaboratori valoroși și a fost îmbunătățit la fiecare ediție, pentru a se plia cât mai mult pe solicitările participanților.

Proiectul este destinat preșcolarilor (maxim 8 persoane/grupă), școlarilor mici (maxim 15 persoane/grupă) si adolescenților (maxim 15 persoane/grupă), grupuri țintă cu care se lucrează în funcție de vârstă. Se vor forma câte 8 grupe din fiecare categorie de vârstă, care vor desfășura activități pe durata unei săptămâni, între orele 10:30 -12:00, în perioada iulie-august.

Fiecare zi a săptămânii va fi dedicată unui tip de activitate:

  • Prieteni și cărți, club în care copiii se împrietenesc cu ceilalți, dar și cu lectura, cu dezbateri și joc de rol;
  • Handmade si creativitate – zi foarte apreciată de copii, în care colaboratori vor fi artizani locali sau profesori; se va coase, țese, lipi, se vor folosi diverse tehnici origami, quilling;
  • Dezvoltare și cunoaștere – zi în care sunt implicati specialiști în comunicare și dezvoltare personală. Sunt desfășurate activități și jocuri de consiliere a carieriei, de autocunoaștere și dezvoltare personală;
  •  Mai informat, mai puternic –ziua în care sunt invitați specialiști din diverse domenii (medici, politiști, preoți, inspectori in consiliere si prevenție antidrog);
  • Club de film- zi relaxantă, în care vizionăm și dezbatem producții cinematografice realizate după cărți celebre care au făcut subiectul clubului de lectură.

În proiect sunt implicați voluntari ai bibliotecii, care acordă sprijin în activitățile cu cei mici.

Înscrierile au loc în perioada 15-30 iunie 2022, personal, la recepția instituției sau telefonic, la numărul 0242/316.757.

Fiecare persoană se poate înscrie pentru activitățile desfășurate pe parcursul unei săptămâni, fiind repartizată în grupa de vârstă căreia îi aparține.

Continue Reading
La Top