URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

STADIUL LUCRĂRILOR DE MODERNIZARE A PIEȚEI VECHI

Piaţa Mare, aşa cum mai este cunoscută de foarte mulţi călărăşeni, reprezintă şi un punct de referinţă pentru municipiul nostru.

Până în prezent s-au efectuat lucrări de infrastructură şi suprastructură în valoare de 2,3 milioane lei (fără TVA). Toate aceste tipuri de lucrări trebuiau finalizate, conform contractului încheiat pe 11 noiembrie 2019, pe 30 noiembrie 2021.

Din păcate, pe 21 februarie 2022, proiectantul a sesizat Primăria în legătură cu unele neconformităţi legate de execuţie şi a solicitat efectuarea unei expertize. În consecinţă, pe 18 aprilie 2022 i s-a comunicat constructorului Antrepriza Şantiere Construcţii Montaj Eurobuid SRL rezilierea contractului.

Pe 28 iunie 2022 a fost predată Primăriei municipiului Călăraşi expertiza tehnică la lucrările executate, în urma achiziţiei făcute în acest scop.

În data de 28 iulie 2022 s-a efectuat procedura de achiziţie privind actualizarea restului de executat şi a lucrărilor recomandate în urma efectuării expertizei dar nu s-a depus nici o ofertă. Se va relua procedura de achiziţie.

Dacă iniţial valoarea contractului de execuţie a lucrărilor era de 4,46 milioane lei (fără TVA), acum, foarte probabil, din cauza creşterii preţurilor la materialele de construcţii, suma ce trebuie alocată pentru continuarea investiţiei va creşte considerabil. -a scris pe pagina sa de socializare primarul municipiului Călărași, Marius Dulce.

Continue Reading
La Top