URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

SPUNEM SAU NU ,,LA MULȚI ANI” DE SFÂNTA MARIA, PE 15 AUGUST? CE SPUN CĂLĂRĂȘENII

Sfânta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătății.

Adormirea Maicii Domnului este marcată cu cruce roșie în calendarul creștin-ortodox în fiecare an, pe data de 15 august, iar credincioșii nu ar trebui să facă treburi prin gospodărie.

Potrivit tradițiilor populare, în ziua de 15 august, când se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului, nu se spune ,,La mulți ani!” celor ce poartă numele Sfintei Maria. Se vor face urări pe data de 8 septembrie, când se sărbătorește Nașterea Maicii Domnului.

Biserica, însă, nu consideră greșit să spui ,,La mulți ani!” cu ocazia acestei sărbători, fiind considerată o sărbătoare plină de bucurie. Adormirea Maicii Domnului este mutare la viață, iar accentul cade pe viața veșnică. Prin urmare, este corect să spunem ,,La mulți ani!”.

În Călărași, părerile sunt împărțite în ceea ce privește urarea în această zi. Unii cetățeni călărășeni consideră că această sărbătoare este un prilej de bucurie și trebuie urat un sincer ,,La mulți ani!” celor ce poartă numele Sfintei Maria, în timp ce alții nu dau importanță zilelor onomastice.

Din anul 2009, ziua de 15 august a devenit sărbătoare liberă legală și zi nelucrătoare în România, dar și în alte țări, precum Belgia, Franța, Spania, Italia, Grecia, Polonia sau Portugalia.

De Sfânta Maria, peste două milioane de români își sărbătoresc onomastica.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top