URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

SPRIJIN FINANCIAR PENTRU ACTIVITĂȚILE ELEVILOR DIN SĂPTĂMÂNA VERDE

Conform ordinului Ministerului Educației, fiecare unitate de învățământ va trebui să planifice activități pentru această săptămână până la 26 aprilie 2024.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat că doreşte ca din următorul an şcolar să existe şi un sprijin financiar pentru şcoli în aşa fel încât activităţile din Săptămâna Verde care presupun deplasări să fie susţinute prin intermediul unor fonduri distribuite prin intermediul Ministerului Educaţiei.

,,Avem de anul trecut, în structura anului şcolar, Săptămâna Verde. Există şi o platformă care a fost deja accesată de peste 10.000 de utilizatori activi – saptamanaverde.edu.ro. Practic, ea include resurse educaţionale, include o serie întreagă de activităţi pe care copiii le pot face în Săptămâna Verde, include trasee educative, include instituţiile care pot intra în parteneriat cu şcolile pentru a se realiza activităţi practice, nu doar teoretice în Săptămâna Verde”, a transmis Ligia Deca.

Astfel, părinții ar putea să nu mai fie nevoiți să plătească pentru activitățile elevilor din Săptămâna Verde.

Structura anului școlar 2023 – 2024 prevede ca „Școala altfel” și „Săptămâna verde” să fie organizată în perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024, adică pot fi puse de școli în oricare dintre modulele 1, 2, 3 și 4, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, cu condiția să fie planificate în module diferite. Perioadele pentru cele două săptămâni „Școala altfel” și „Verde” vor trebui comunicate de către școli părinților și elevilor până la 1 octombrie 2023.

Continue Reading
La Top