URMĂREȘTE-NE

SOCIAL

SPITALUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI, SOLIDAR CU REFUGIAȚII DIN UCRAINA

Spitalul Județean de Urgență Călărași pune la dispoziția refugiaților din Ucraina 26 de paturi. Anunțul a fost făcut de managerul instituției sanitare, Bogdan Mihai, pe o rețea de socializare, în urma ședinței tehnice care s-a desfășurat astăzi, 28 februarie 2022, la sediul Consiliului Județean.

“De multe luni de zile, la Spitalul Judetean de Urgentă ‘Dr. Pompei Samarian’ Călărași ne organizăm să putem face față neprevăzutului. Nu singuri. Cu mulți oameni și multe instituții. Pandemia a scos la suprafață tot ce nu funcționează în sistemul medical. Nu doar la noi, ci peste tot. La Călărași putem spune că lucrurile funcționează. În limitele realității economice și sociale. Dar funcționează. Nu ne gândeam că nu o să avem timp sa ne bucurăm puțin de drumul către normalitate. Că trebuie să ne pregătim de altceva. Să acordăm îngrijiri unor răniți. Dintr-un război nebun.
Astăzi, într-o ședință condusă de președintele Vasile Iliuță, au fost stabilite direcțiile majore de acțiune pe care fiecare responsabil pe zona sa de acțiune le va adopta. Am mers cu toții prin neprevăzut, vom merge și în continuare. Punem la dispoziție 26 de paturi pentru persoanele care vor avea nevoie de ajutorul nostru. Dacă va fi cazul. Am ajuns să ne dorim să ajungem să funcționăm doar gândindu-ne la toate problemele pe care le ridică un spital în România. Se pare că mai avem până acolo
“, a declarat directorul spitalului călărășean, Bogdan Mihai, pe pagina sa de Facebook.

Continue Reading
La Top