URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

SPITALUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI DEȚINE UNA DINTRE CELE MAI MODERNE STAȚII DE STERILIZARE DIN ȚARĂ

Spitalul Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian” Călărași are, începând de astăzi, 17 martie 2022, una dintre cele mai moderne stații de sterilizare din România. Secția a fost amenajată și dotată prin sprijinul Consiliului Județean (CJ) Călărași.

În această zi, președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, vicepreședintele CJ, Ion Samoilă și managerul unității sanitare, Bogdan Mihai, au inaugurat stația de sterilizare.

“Astăzi, am venit, la invitația managerului instituției sanitare, Bogdan Mihai, să ne arate că Spitalul Județean Călărași, cu sprijinul Consiliului Județean, deține o stație de sterilizare nouă. Este cea mai importantă investiție pe care Consiliul Județean a finalizat-o astăzi: secția de sterilizare. Avem un spital cu siguranță la sterilizare. (…) Înseamnă că ne continuăm promisiunile pe care le-am făcut în campanie electorală. Aș vrea să mulțumesc echipei de conducere a Spitalului Județean Călărași, domnului manager Bogdan Mihai, doamnei director medical, dr. Georgiana Enache și doamnei director de îngrijiri, Stamate Florentina, pentru că pun în practică programul de guvernare pe care eu mi l-am asumat, în urmă cu un an și jumătate, când am fost învestit ca și președinte al Consiliului Județean Călărași, instituție care se interesează de bunul mers al Spitalului Județean Călărași, astfel încât să putem să să îl punem în normalitate”, a declarat Vasile Iliuță.

Tehnicianul coordonator al stației de sterilizare, Maria Baltac, a subliniat faptul că Spitalul Județean de Călărași este printre primele din țară care deține acest sistem modern de spălare și această trasabilitate a materialului.

“Sterilizarea este punctul zero al unui spital. Dacă lucrurile aici (n.r. stația de sterilizare) merg bine, spitalul funcționează”, a explicat Maria Baltac.

Directorul instituției medicale, Bogdan Mihai, a precizat că, înainte, procedura de sterilizare se realiza manual, pe fiecare secție în parte, însă acum aceasta se efectuează automat, astfel încât pericolul apariției unor infecții nosocomiale pe parcursul desfășurării actului medical să fie eliminat.

Continue Reading
La Top