URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

SPAȚIU PIETONAL MULTIFUNCȚIONAL, ÎN CENTRUL CĂLĂRAȘIULUI. ORDINUL DE ÎNCEPERE A LUCRĂRILOR, SEMNAT

Primarul municipiului Călăraşi, Marius Dulce, a semnat, în data de 23 decembrie 2021, procesul verbal de predare – primire a amplasamentului și ordinul de începere a lucrărilor în cadrul proiectului ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călăraşi prin crearea unui spațiu urban pietonal multifuncţional în zona centrală a municipiului”, finanţat prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.


„Bifăm, astăzi (n.r. 23 decembrie a.c.), o nouă etapă în procesul de modernizare reală a municipiului Călăraşi. După ce în urmă cu doar câteva zile am procedat la predarea amplasamentului în vederea demarării lucrărilor privind proiectul ‘Promenada’, astăzi am semnat procesul verbal de predare a amplasamentului, respectiv Ordinul de începere a lucrărilor în cadrul proiectului ‘Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călăraşi prin crearea unui spațiu urban pietonal multifunctional în zona centrală a municipiului’ sau ‘Pietonalul’, după cum îl cunoaştem cu toţii. Este un proiect pe care îl gândim de multă vreme. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 17 luni. Aşa cum am mai spus, până la sfârşitul anului 2023, trebuie să finalizăm şi acest proiect, finanţat prin fonduri europene”, a spus primarul Marius Dulce, care a mai adăugat: „Nu ne oprim aici. Direcţia Programe şi Dezvoltare Locală lucrează la identificarea surselor de finanţare a unor proiecte complementare celor pe care deja le implementăm. Vă promit, dragi călărăşeni, că municipiul nostru va suferi transformări majore în următorii doi ani. Obiectivul nostru este ca municipiul Călăraşi să devină, într-o bună zi, chiar un pol al turismului românesc.”

Amplasamentul vizat de proiect este format din zona pietonală care se desfăşoară între strada Sloboziei şi strada Dobrogei, precum şi aleile de legătură ale acestei zone cu Parcul Central, segmentul din strada Sloboziei cuprins între intersecţia cu strada Bucureşti şi cea cu strada 1 Decembrie 1918 şi segmentul străzii Traian între strada 1 Decembrie 1918 şi Bulevardul 1 Mai.

Proiectul propune ca segmentul străzii Sloboziei, de la intersecţia cu strada Bucureşti până la intersecţia cu strada 1 Decembrie 1918, să devină un spaţiu de tip share-space, concept de mobilitate în care pietonul are prioritate, iar strada 1 Decembrie 1918 va deveni un spaţiu dedicat în exclusivitate pietonilor şi bicicliştilor.

Informații despre proiect

  • Data de începere a lucrărilor de execuţie: 23.12.2021;
  • Durată execuţie lucrări, inclusiv recepţia lucrărilor: 17 luni;
  • Valoarea totală a proiectului: 37.588.477,85 de lei;
  • Valoarea eligibilă nerambursabilă: 36.346.757,34 de lei;
  • Execuţia lucrărilor cuprinde realizarea următoarelor: suprafaţă zonă pietonală: 20.194.8 mp; suprafaţă zonă carosabilă: 785 mp; suprafaţă spaţii verzi: 7.255.9 mp; suprafaţa fântânii: 439.7 mp; suprafaţă construcţii cu deck: 484.8 mp; staţie autonomă de tip bike-sharing cu 30 de biciclete; terminal de închiriere biciclete.

Continue Reading
La Top