URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

SOMNIFERELE AR PUTEA CREȘTE RISCUL DE DECES

Oamenii care au luat somnifere pentru a putea adormi au avut un risc cu 55% mai mare de deces decât cei care nu au folosit astfel de medicamente. Speranța lor de viață a fost mai scurtă cu 5,3 ani la bărbați și cu 5,7 ani la femei.

Riscul a fost mai mult decât dublu la utilizatorii de somnifere care au mai mult de opt ore de somn, au descoperit cercetătorii.

Yu Sun, de la Universitatea Națională din Taiwan , a declarat: „Rezultatele noastre sunt cel puțin uimitoare. Mulți oameni se bazează pe somnifere pentru a-i ajuta să doarmă, așa că este un șoc să descoperi că administrarea acestora poate mai mult decât dubla riscul de mortalitate”.

„Sugerăm să evitați utilizarea somniferelor ca primă linie de tratament pentru insomnie și să încercați mai întâi alte metode”, a mai spus Yu.

Somniferele sunt acum rareori prescrise de medicii de familie, deoarece pot avea efecte secundare grave și pot duce la dependență, potrivit NHS .

Acestea sunt distribuite doar pentru câteva zile sau săptămâni cel mult dacă aveți insomnie gravă și alte tratamente nu au funcționat.

Cel mai recent studiu, publicat în jurnalul Elsevier Sleep Health, a analizat cât de periculoase pot fi acestea în ceea ce privește durata de viață.

Cercetătorii au urmărit riscul de deces și speranța de viață la 484.916 adulți din Taiwan, între 1994 și 2011.

Ei au fost împărțiți în patru grupuri: au dormit patru ore sau mai puțin, au dormit patru până la șase ore, au dormit șase până la opt ore sau au dormit opt ore sau mai mult.

De asemenea, participanții au fost întrebați dacă au folosit somnifere eliberate pe bază de rețetă pentru a adormi și cât de regulat le iau.

Sursa: stirileprotv.ro

Continue Reading
La Top