URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

SOLSTIȚIUL DE VARĂ

Solstițiul de vară 2023 va avea loc pe data de 21 iunie și va marca începutul verii astronomice, cu cea mai lungă zi și cea mai scurtă noapte din an.

După momentul solstiţiului de vară, durata zilei iluminate de Soare începe să scadă, iar cea a nopţii să crească, timp de şase luni, până la 21 decembrie, când este momentul solstiţiului de iarnă.

Solstițiul de vară, sau solstițiul estival, cunoscut și sub numele de mijlocul verii, se produce atunci când unul dintre polii Pământului are înclinarea maximă față de Soare.

Dincolo de semnificația științifică ă a acestui fenomen, Solstițiul de vară 2023 reprezintă în tradiția populară un moment al renașterii, al fertilității și al luminii, o zi guvernată de o energie specială, vindecătoare. Solstițiul de Vară este momentul prielnic tradițiilor și ritualurilor menite să alunge spiritele rele și să aducă în viața oamenilor belșug, sănătate și spor în toate.

Unul dintre cele mai populare ritualuri din cea lungă zi din an este cel al aurului. În ziua Solstițiului de vară, oamenii foloseau o bijuterie prețioasă, pe care o puneau într-un vas rezistent la foc, peste care adăugau plante de leac, de pământ, asemenea cimbrului, rozmarinului, mușețelului, lavandei și sunătorii.

Bijuteria se spăla cu apă curată, în dimineața de Solstițiu, apoi se trecea prin flacăra unei lumânări galbene sau aurii, fiind, astfel, purificată şi devenind un talisman aducător de noroc și belșug.

În unele regiuni, spălatul cu roua adunată în ajunul solstiţiului reprezenta o practică magică de frumuseţe, iar în altele, îmbăierea în apa cu ierburi din noaptea solstiţiului reprezenta o cură de refacere a sănătăţii şi vigorii.

Sursa: kanald.ro

Continue Reading
La Top