URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

SOLDUL DE PE CARDUL DE ENERGIE, ACCESIBIL BENEFICIARILOR

Beneficiarii cardului (tichetului) de energie vor putea să afle în orice moment câți bani mai au pe acesta, pentru a-și plăti facturile. Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, ei vor avea posibilitatea să obțină această informație de la poștașul din zona în care locuiesc. Mai exact, fiecare poștaș va avea asupra lui un echipament electronic care va permite afișarea soldului disponibil de pe cardul de energie.

Pentru aplicarea acestei măsuri, Compania Națională ”Poșta Română” va pune la dispoziția Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în timp real, toate operațiunile efectuate cu fiecare card de energie, declarația pe propria răspundere a beneficiarului, ancheta socială efectuată la acesta de către primăria de domiciliu, înștiințarea de neeligibilitate a celui care nu se încadrează în condițiile de acordare a tichetului și fiecare plată de facturi efectuată prin mandat poștal.

Până acum, beneficiarii puteau afla câți bani mai au pe card pe baza mandatului poștal de plată, pe care este înscris soldul, sau prin accesarea site-ului Poștei Române pentru afișarea electronică a acestuia. Amintim că prima tranșă a ajutorului de energie, cea din februarie, în sumă de 700 lei se va utiliza pentru perioada 1 ianuarie 2023-30 iunie 2023. A doua tranșă de bani (tot de 700 lei) se va acorda în septembrie și va fi folosită pentru intervalul 1 iulie 2023-27 decembrie 2023.

Va fi un singur card, pentru ambele perioade, astfel că beneficiarii trebuie să aibă mare grijă să nu-l piardă. Dacă, totuși, se va întâmpla acest lucru, atunci cei în cauză vor trebui să suporte costul emiterii unui card nou. Din suma totală de pe acesta se vor putea achita facturi curente sau restante din 2023 de electricitate, energie termică centralizată (încălzirea la bloc) și gaze naturale. Tot cu cardul de energie se vor deconta, pe baza facturilor, și cheltuielile cu achiziționarea buteliei de aragaz, a lemnelor de foc, păcurii, peleților și a altor materiale de încălzire.

Plata ori decontarea facturilor achitate deja de către beneficiar se va face la oficiul poștal sau chiar poștaș, prin mandat. Dar facturile la energie pot fi achitate, pe baza cardului, și direct online, prin accesarea aplicației informatice de pe site-ul Companiei ”Poșta Română”. În aplicația respectivă se va introduce seria cardului de energie. Plata se va face cu ajutorul cărții de identitate, a cardului și a facturii de energie.

Sursă text: desteptarea.ro

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top