URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ȘOFERI BEȚI ȘI TESTAȚI POZITIV LA DROGURI, PRINȘI LA VOLAN DE POLIȚIȘTII CĂLĂRĂȘENI

Polițiștii călărășeni au desfășurat, weekendul trecut, mai multe acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Aproximativ 450 de polițiști s-au aflat în teren și au intervenit la peste 180 de sesizări. Totodată, 20 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier au rămas fără permis de conducere. 

Polițiștii au intervenit la 182 de evenimente sesizate prin S.N.U.A.U. 112 și au organizat 33 de acțiuni. Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 47 de infracțiuni și au prins în flagrant două persoane. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 568 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 209.000 de lei. Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate două infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 20 de permise de conducere și retrase opt certificate de înmatriculare”, a declarat Cristina Șerban, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași.

Unul dintre cei 20 de șoferi teribiliști a fost prins pe 1 iunie de polițiștii din Oltenița. Este vorba despre un bărbat de 37 de ani din București, care, testat cu aparatul drugtest, rezultatul acestuia a arătat indicii cu privire la posibila prezența a substanțelor psihoactive. Pentru că acest rezultat nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

A doua zi, pe 2 iunie, polițiștii din Ulmeni au depistat un bărbat de 32 de ani care conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar bărbatul a fost condus la spital, în vederea prelevării unor mostre biologice.

Ambii șoferi s-au ales acum cu dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Continue Reading
La Top