URMĂREȘTE-NE

EXCLUSIV

SMÂNTÂNA CARE NU CURGE DIN BORCAN ESTE PRODUSĂ LA JEGĂLIA, JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

Lactatele din Bărăgan sunt produse naturale, realizate artizanal, după rețete unice, provenite din Bărăgan și garantează calitatea și prospețimea produselor făcute cu drag.
“Lactate din Bărăgan” este o companie românească care își propune să răspundă cerințelor consumatorilor din România, prin oferirea unor produse alimentare naturale, realizate prin metode tradiționale, fără adaosuri de aditivi chimici, conținând doar lapte, cheag și sare.
Furnizorii de lapte sunt producători individuali si centrele de colectare lapte de pe raza localitații Jegălia, județul Călărași. Fiecare lot de lapte este supus analizelor, astfel încât să se asigure cele mai înalte standarde de igienă.
Transportul laptelului, materia primă, se efectuează cu autovehicule speciale, atestate de către DSVSA, unde temperatura nu depășește 4 – 6 grade C.

Curioși să vedem întregul proces tehnologic al produselor, care sunt un adevărat deliciu și să le arătam oamenilor cum se prepară un produs de calitate al unui producător local, ne-am deplasat în comuna Jegălia la fabrica de lactate, unde l-am întâlnit pe Claudiu Gaiță, managerul Media Agro Farm.

Cu Claudiu, pentru că ne-a permis să ne tutuim, am povestit multe. De la satisfacția muncii până la dezamăgire.
Mangerul lactatelor din inima Câmpiei Bărăganului este dezamăgit pentru că statul român nu i-a oferit ajutorul nici măcar în pandemie.
„În timpul pandemiei ni s-au promis atât de multe, dar nimic nu s-a realizat, zero pe toate liniile. Crescătorilor de animale li s-a acordat o despăgubire care se numea chiar așa – «Covid» – ,dar nouă, procesatorilor, nimic, niciun leuț. Ne-am clătinat serios, pentru că odată restaurantele închise, nunțile interzise și câte și mai câte, n-am avut cui să mai vindem brânza. Am fost nevoiți să achiziționăm containere frigorifice pentru a nu pierde și mai mult”.
Dar acest lucru nu l-a determinat să renunțe, din contră dorește să se dezvolte în continuare și să respecte standardele Uniunii Europene.

Produsele “Lactate din Bărăgan” – buricul de cașcaval, rulada de cașcaval, brânza maturată care poate fi considerată delicatesă culinară și smântâna care are și un slogan / Singura smântâna care nu curge din borcan/ le puteți găsi în magazinele din zona piețelor și nu numai. Le puteți achiziționa direct de la producător!

Continue Reading
La Top