URMĂREȘTE-NE

CORONAVIRUS

SITUAȚIA VACCINĂRII ANTI-COVID ÎN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

În data de 6 decembrie 2021, în județul Călărași, au fost administrate 535 doze de vaccin antiCovid, după cum urmează: doza 1- 68; doza 2 – 187; doza 3 – 199; doza unică Janssen (Johnson & Johnson) – 81.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Călărași, numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 31 decembrie 2020, prima administrare), la nivel județean, este de 185.356, din care: doza 1-71.855; doza 2-68.103; doza 3-18.578; doza unică Janssen (Johnson & Johnson)-26.820.

Nu au fost raportate reacții adverse severe.

Menționăm faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Instituția Prefectului – Județul Călărași face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile actelor normative în vigoare.

Cetățenii care doresc să se vaccineze, o pot face la medicii de familie cu disponibilitate pentru administrarea serului anti-Covid-19 Janssen (produs de Johnson & Johnson) sau într-unul din următoarele centre de vaccinare:

  1. Spitalul Județean de Urgență Călărași;
  2. Centrul Comunitar Sala Sport Lehliu-Gară;
  3. Centrul Comunitar Clădire ENEL Călărași;
  4. Centrul Comunitar Sala Sport Școala 11 Călărași;
  5. Centrul Comunitar Fosta Cameră de Gardă Spital Budești;
  6. Centrul Comunitar Sală Sport Școala Mircea Eliade Oltenița.

De asemenea, locuitorii județului Călărași pot accesa harta interactivă https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare, unde vor găsi cel mai apropiat centru de vaccinare. Aceștia pot merge la vaccinare și fără programare, dar programările au prioritate.

Prin vaccinare împotriva COVID-19:

  • se reduce riscul de infectare;
  • se reduce riscul de transmitere a virusului;
  • se reduce considerabil riscul de spitalizare;
  • se reduce considerabil riscul de deces.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Continue Reading
La Top