URMĂREȘTE-NE

CORONAVIRUS

SITUAȚIA VACCINĂRII ANTI-COVID, ÎN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

În data de 15 noiembrie 2021, în județul Călărași, au fost administrate 1.472 doze de vaccin anti-Covid, după cum urmează: doza 1-183; doza 2-863; doza 3-288; doza unică Janssen (Johnson & Johnson) – 138.

Potrivit Instituției Prefectului-Județul Călărași, numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 31 decembrie 2020, prima administrare), la nivel județean, este de 168.126, din care: doza 1-69.491; doza 2-60.217; doza 3-13.332; doza unică Janssen (Johnson & Johnson)-25.086.

Nu au fost raportate reacții adverse severe.

Menționăm faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Instituția Prefectului – Județul Călărași face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile actelor normative în vigoare.

De asemenea, cetățenii care doresc să se vaccineze o pot face la medicii de familie cu disponibilitate pentru administrarea serului anti-Covid-19 Janssen (produs de Johnson & Johnson) sau într-unul din următoarele centre de vaccinare:

1. Spitalul Județean de Urgență Călărași;

2. Centrul Comunitar Sala Sport Lehliu-Gară;

3. Centrul Comunitar Clădire ENEL Călărași;

4. Centrul Comunitar Sala Sport Școala 11 Călărași;

5. Centrul Comunitar Fosta Cameră de Gardă Spital Budești;

6. Centrul Comunitar Sală Sport Școala Mircea Eliade Oltenița.

Puteți accesa harta interactivă https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare, unde veți găsi cel mai apropiat centru de vaccinare. Puteți merge la vaccinare și fără programare, dar programările au prioritate.

Prin vaccinare împotriva COVID-19:

– se reduce riscul de infectare;

– se reduce riscul de transmitere a virusului;

– se reduce considerabil riscul de spitalizare;

– se reduce considerabil riscul de deces.

Foto: www.bbc.com

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top