URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

SITUAȚIA ROMILOR ÎN CĂLĂRAȘI

Principala cauză pentru care o mare parte din populaţia romă îşi ascunde etnia ţine de modul nostru, al românilor, de a ne raporta la romi şi problemele lor. Alin Ceacărescu, președintele Partidei Romilor Pro Europa din Călărași, ne oferă câteva informații cu privire la numărul romilor înregistrați la nivelul județului.

“Prin datele de la recensămantul din 2011, erau înregistrați între 24.000 și 25.000 de romi la nivelul județului Călărași. Pentru acest recensământ ne-am implicat mai mult decât în anii trecuți, dar consider că se putea face mult mai mult. Am numit recenzori de etnie romă, care erau cunoscuți mai bine în comunitate, să îi încurajeze să se declare, dar impactul nu a fost așa cum mi-am dorit. A fost un pas înainte și sunt sigur că va urma o ușoară creștere.

În municipiul Călărași, din datele oficiale, vorbim de un număr de aproximativ 2.000 de persoane care s-au declarat. Au fost întâmpinate și unele piedici, cum ar fi frica de a fi discriminat sau frica de a pierde ajutorul social” a declarat Alin Ceacărescu pentru Canal SUD.

În spațiul online au apărut, din păcate, mai multe evenimente nefericite în care romii erau acuzați de distrugeri, vandalism și acte lipsite de moralitate în spațiul public. Președintele Partidei Romilor din Călărași ne va spune experiența lui cu privire la acest subiect.

“Anul acesta am avut niște probleme cu romii care s-au întors din străinătate. Aceștia se întorc pe timpul verii pentru nunțile tradiționale. Personal am aflat despre aceste incidente care nu ne poartă mândrie și nu ne reprezintă pe noi. Am purtat o discuție cu cei implicați, dar erau mult prea indignați. Am încercat să mediez această situație și am făcut atât cât mi-a stat în putință, dar legea își ia cursul” a declarat acesta.

Sursă poză: știrileprotv.ro

Continue Reading
La Top