URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

SITUAȚIA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI DIN JUDEȚ. NICUȘOR CĂLIN: ESTE FOARTE MULT DE LUCRU

Învățământul din Călărași nu trece prin cele mai bune momente, chiar dacă anul trecut județul a avut 430 de elevi olimpici, iar autoritățile fac constant eforturi pentru a încuraja obținerea unor rezultate bune la învățătură.

O statistică prezentată de Nicușor Călin, noul inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Călărași, arată că în județ există școli în care procentele la Evaluarea Națională sunt destul de mici.

“Am văzut o statistică în care din totalul de 500 de elevi ai ultimelor 18 unități de învățământ din clasamentul respectiv, doar 30 au reușit să obțină nota 5”, a declarat Nicușor Călin, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Călărași.

Conform autorităților, situația este îngrijorătoare și, poate cea mai importantă cauză, este pregătirea profesorilor. Ministerul Educației a publicat rezultatele concursului de titularizare, iar, pentru județul Călărași, procentele nu sunt îmbucurătoare. La nivelul județului au fost înregistrate două note de 1, un total de 62 de note cuprinse între 1,01 și 4,99, 81 de note cuprinse între 7 și 9,99, iar nota 10 nu a fost obținută de niciun candidat.

“Haideți să pornim de la câteva statistici. 48% din absolvenții promoției 2023 care, ulterior, s-au înscris la concursul de titularizare, au luat note sub 5. Deja este o mare, mare problemă. Trebuie să o rezolvam. Vom vedea cum”, a adăugat aceeași sursă menționată anterior.

Poate aceste note sunt și dovada interesului acordat acestei profesii. Mulți tineri aleg să profeseze în IT, iar, în ultimii ani, posturile de Social Media Specialist sunt la mare căutare.

“Doar anul acesta am publicat pentru concursul de titularizare din luna iulie, peste 150 de posturi de învățător libere. Este un procent destul de mare. La titularizare s-au înscris aproximativ 90 de persoane. Iată că, ne aflăm la începutul anului școlar și avem lipsă 60 de învățători. Dacă avem cadre didactice necalificate care pregătesc copiii într-un anumit fel, evident că aceștia vor ajunge la gimnaziu cu probleme și acest lucru se răsfrânge asupra rezultatelor de la Evaluarea Națională”, a conchis Nicușor Călin.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top