Elevii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi, 6 februarie a.c., cel de-al doilea examen din cadrul simulării de la Evaluare Naţională 2024. Elevii au primit subiectele la Matematică, în formă de broșură, care s-a predat obligatoriu la finalul probei.
Astăzi, peste 2.000 de elevi călărășeni au suținut simularea la disciplina matematică. Proba a început la ora 09:00, iar accesul elevilor în sală a fost permis până la ora 08:30. Bineînțeles, emoțiile nu au lipsit nici de această dată.
Pentru a afla dificultatea subiectelor, o echipă Canal SUD a intervievat atât protagoniștii zilei, elevii de clasa a VIII-a, cât și o profesoară de matematică.
“Unele au fost ok, unele au fost mai grele, mai dificile, nu imposibile”, a declarat o elevă.
“Față de simularea trecută, subiectele au fost un pic mai grele, dar acum depinde și barem”, a adăugat o altă elevă.
“Părerile au fost împărțite. Am discutat puțin cu elevii, timpul fiind foarte scurt. Unii au spus că a fost greu, alții că a fost ușor. Ca o părere a unui profesor de matematică, consider că subiectele au fost pe nivele. De obicei, așa se procedează. Ce-i drept, fiind o simulare, poate nu au avut o rezolvare care să iasă dintr-un sigur pas, dar ei puteau să facă”, a declarat Raluca Caraion, profesor de matematică în cadrul Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” Călărași.
În ceea ce privește ramurile disciplinei, atât elevii, cât și cadrele didactice sunt de părere că geometria i-a pus în dificultate.
“De regulă, geometria îi pune în dificultate. Sunt ei puțin mai speriați, dar încercăm, psihologic vorbind, să le inducem ideea de a putea. Acolo le este teamă să încerce. Este drept că au la dispoziție doar două ore, dar dacă se pregăteau, se încadrau în timp”, a adăugat Raluca Caraion, profesor de matematică în cadrul Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” Călărași.
Până la finalul semestrului, profesorii mai au de predat aproximativ 20% din programa școlară dedicată Evaluării Naționale, dar, conform dascălilor, este timp suficient pentru ca cei mai puțin pregătiți să recupereze.
“Oarecum, ei se sperie și ajung la o maturitate cognitivă, astfel reușesc să aibă un demers alert în aceste luni”, a menționat Raluca Caraion, profesor de matematică în cadrul Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” Călărași.
Notele de la această simulare vor fi consemnate în catalog doar la cererea elevilor.