URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

SIMPOZIONUL “FRUMOS/URÂT, PE PĂMÂNT ROMÂNESC” – LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ “TUDOR VLADIMIRESCU” DIN CĂLĂRAȘI

Miercuri, 29 mai 2024, la Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” din Călărași, a avut loc Simpozionul “Frumos/Urât, pe pământ românesc”, un eveniment cultural și educativ ajuns la a XIV-a ediție. Acest simpozion a avut ca scop promovarea și realizarea unui schimb de experiență între cadrele didactice, elevi, studenți și parteneri, consolidând astfel relațiile și colaborările în domeniul educațional și cultural.

Simpozionul a fost structurat în șase secțiuni distincte: educație, istorie locală, poetică, turism și dezvoltare durabilă, patrimoniu cultural și elevi creativi. Fiecare secțiune a oferit participanților oportunitatea de a-și prezenta lucrările și proiectele, de a discuta idei și de a împărtăși experiențe valoroase.

Anul 2023 a marcat un moment semnificativ pentru acest simpozion, odată cu desfășurarea primei Conferințe internaționale organizate de o unitate de învățământ din județul Călărași. Această realizare importantă a fost posibilă datorită parteneriatului cu Universitatea din București, Facultatea de Geografie, aducând astfel o dimensiune internațională evenimentului și extinzând orizonturile academice și culturale ale participanților.

La eveniment a fost prezentă și Roxana Natalia Pațurcă, Inspectorul Școlar General al județului Călărași, care a felicitat colectivul de organizare și participanții pentru implicarea și eforturile depuse în realizarea acestui simpozion.

Acest simpozion este o dovadă a dedicării și profesionalismului de care dau dovadă cadrele didactice și elevii noștri. Felicit pe toți cei implicați și sunt mândră să văd cum, prin astfel de evenimente, educația din județul Călărași continuă să evolueze și să inspire.”

Simpozionul “Frumos/Urât, pe pământ românesc” continuă să fie un eveniment de referință în peisajul educațional din județul Călărași, oferind anual o platformă de exprimare, colaborare și dezvoltare pentru toți participanții.

Continue Reading
La Top