URMĂREȘTE-NE
Poliție

ACTUALITATE

SIGURANȚA PUBLICĂ LA VOT ÎN CĂLĂRAȘI: 65 DE SESIZĂRI ȘI 8 DOSARE PENALE, FĂRĂ INCIDENTE GRAVE

În județul Călărași, de la începerea votării, structurile Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral.

Vă reamintim că, în data de 9 iunie 2024, peste 750 de angajați ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Călărași au fost implicați în misiuni de menținere a ordinii publice, asigurarea protecției secțiilor de vot și cercetarea incidentelor electorale.

În cursul zilei, au fost înregistrate 65 de sesizări cu privire la săvârșirea unor posibile contravenții sau infracțiuni în legătură cu procesul electoral. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale și au fost întocmite dosare penale pentru 8 posibile infracțiuni.

“Misiunea noastră nu se termină odată cu încheierea votării, angajații Ministerului Afacerilor Interne având și atribuții privind asigurarea condițiilor de securitate pentru transportul de către președinții birourilor electorale a dosarelor cu rezultatele votării, a buletinelor de vot și a celorlalte documente rezultate în urma votării, către birourile electorale județene.

Mulțumim alegătorilor și competitorilor electorali care au respectat normele legale privitoare la procesul electoral și ne reafirmăm angajamentul de a manifesta în continuare obiectivitate și profesionalism în îndeplinirea sarcinilor ce ne revin în contextul alegerilor”, a transmis printr-un comunicat de presă Centrul de Comunicare județean Călărași al structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Continue Reading
La Top