URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

SFINȚIREA APELOR, BOTEZUL CAILOR ȘI 600 DE PORȚII DE FASOLE, LA GRĂDIȘTEA

Astăzi, 6 decembrie, cu ocazia Bobotezei, Primăria Grădiștea a organizat activități specifice ale acestei mari sărbători. Sfințirea apelor a fost urmat de tradiționalul obicei care constă în aruncarea și prinderea crucii de către un localnic. De aici, întreaga comună s-a îndreptat către locația unde au avut loc botezul cailor și concursurile de frumusețe și viteză. Pentru a se încălzi și a continua petrecerea, Primăria Grădiștea a invitat localnicii la Căminul Cultural, acolo unde au fost servite peste 600 de porții de fasole cu ciolan.

Evenimentele organizate de autoritățile locale au început la miezul zilei cu slujba oficiată de preoții parohiilor din comună. Cei mai curajoși localnici s-au întrecut în apele reci pentru a prinde crucea aruncată de unul dintre preoți. Conform tradiției, cel care prinde crucea, va fi binecuvântat tot anul.

Cei care nu au participat la recuperarea crucii, au venit cu cele mai frumoase exemplare de cai pentru a se înscrie la concursurile de frumusețe și viteză. Câștigătorii au fost premiați de primarul comunei, Matei Vasile.

Continue Reading
La Top