URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

SFATURI UTILE PENTRU ÎNGRIJIREA AUTOTURISMULUI ÎN SEZONUL DE IARNĂ

Cum trebuie pregătit autoturismul pentru iarnă: Sfaturi pentru șoferi, pentru siguranța și funcționarea corespunzătoare a mașinilor.

Pentru a asigura siguranța și funcționarea corespunzătoare a autoturismului, șoferii trebuie să țină cont de anumite pregătiri în sezonul rece.

Iată câteva sfaturi utile pentru îngrijirea autoturismului în sezonul de iarnă:

Anvelope de iarnă: schimbați anvelopele de vară cu cele de iarnă pentru a asigura o tracțiune mai bună pe suprafețe acoperite de zăpadă sau gheață.

Verificați bateria: asigurați-vă că bateria este încărcată complet. Temperaturile scăzute pot afecta performanța bateriei, iar pornirea mașinii în condiții de frig necesită o baterie funcțională.

Lichid de parbriz de iarnă: folosiți un lichid de parbriz special de iarnă, care rezistă la îngheț și asigură o curățare eficientă a parbrizului.

Verificați antigelul: asigurați-vă că nivelul antigelului este potrivit și că acesta are proprietăți de protecție împotriva înghețului.

Verificați sistemul de încălzire: asigurați-vă că sistemul de încălzire al mașinii funcționează corespunzător. Acest lucru este esențial pentru confortul dumneavoastră și pentru a preveni înghețarea parbrizului.

Încărcați un kit de urgență: asigurați-vă că aveți în mașină un kit de urgență care include pături, lanterne, alimente nonperisabile, apă și alte articole esențiale în caz de întârziere sau avarie.

Verificați sistemul de frânare: verificați frânele și, dacă este necesar, înlocuiți lichidul de frână. Frânele bune sunt critice în condiții de drum alunecos.

Mentenanță pentru parbriz și ștergătoare: înlocuiți ștergătoarele de parbriz dacă sunt uzate și asigurați-vă că rezervorul pentru lichidul de parbriz este mereu plin.

Testați luminile: verificați și asigurați-vă că toate luminile mașinii funcționează corect, inclusiv farurile, stopurile și semnalele de întoarcere.

Prin adoptarea acestor sfaturi, veți contribui la menținerea siguranței și funcționării optime a autoturismului dumneavoastră în sezonul rece.

Continue Reading
La Top