URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

SERVICIUL DE TELECOMUNICAȚII SPECIALE, PARTENERIAT CU CJ CĂLĂRAȘI. AFLĂ DE CE

Consilierii județeni au aprobat, în unanimitate, în cadrul ședinței ordinare din data de 26 ianuarie a.c., proiectul de hotărâre privind asocierea în parteneriat a Consiliului Judeţean (CJ) Călăraşi cu Serviciul de Telecomunicații Speciale, în vederea depunerii unui proiect cu finanțare din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Regional Sud Muntenia 2021-2027.

Consilierul din partea PRO România, Răzvan Meseșeanu, a cerut lămuriri despre acest proiect de hotărâre.

Directoarea Direcției de Dezvoltare din cadrul CJ Călărași, Liliana Avram, a declarat că parteneriatul a venit la solicitarea celor de la Serviciul de Telecomunicații Speciale și că aceștia doresc să implementeze un centru regional de stocare a datelor consiliilor județene din regiunea Sud Muntenia.

“Parteneriatul a venit la solicitarea celor de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Dumnealor vor să implementeze un centru regional de stocare a datelor. Va fi o clădire unde vor fi servere de mare capacitate, sub supravegherea Serviciului de Telecomunicaţii. Aceștia vor stoca toate informaţiile atât ale consiliilor judeţene din întreaga regiune Sud Muntenia, cât şi ale UAT-urilor”, a declarat sursa citată.

“Având în vedere prevederile Strategiei Europene de Digitalizare, prin care statele membre trebuie să valorifice digitalizarea pentru a realiza o schimbare de paradigmă a modului în care cetățenii și întreprinderile interacționează cu administrația publică, prin Programul Operațional Regional Sud Muntenia 2021-2027 sunt prevăzute o serie de acțiuni indicative ce au ca obiectiv specific valorificarea avantajelor digitalizării prin dezvoltarea de servicii pentru siguranța și în beneficiul cetățenilor, al mediului de afaceri și de cercetare și al autorităților și instituțiilor publice locale, prin dezvoltarea infrastructurii, serviciilor si echipamentelor necesare. În cadrul Anexei 3 a Programului Operațional Regional Sud Muntenia 2021-2027 (versiunea 3 din 01.11.2021) este prevăzut proiectul ‘Centrul Regional de Date Sud Muntenia’, conceput ca un parteneriat format din Serviciul de Telecomunicații Speciale si consiliile județene ale județelor care fac parte din Regiunea Sud Muntenia (Călărași, Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu și Ialomița). Proiectul vizează construirea si dotarea unui centru de date pentru digitalizarea serviciilor publice locale ce vor fi furnizate online, unitar, asigurând totodată resurse tehnologice pentru dezvoltarea sistemelor informaționale care să fie utilizate în beneficiul autorităților publice locale, al cetățenilor și IMM-urilor din Regiunea Sud Muntenia. Pentru crearea cadrului de colaborare în vederea dezvoltării unui Centru de Date Regional în regiunea Sud Muntenia prin implementarea în acest scop, în parteneriat, a unui proiect cu finanțare din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Regional Sud Muntenia 2021-2027, este necesară asocierea și inițierea unui acord de parteneriat între Serviciul de Telecomunicații Speciale, în calitate de Lider de parteneriat și UAT Județul Călărași, prin Consiliul Județean Călărași, ca partener”, se arată în Referatul de aprobare a proiectului de hotărâre. (Georgiana ȘERBAN)

Continue Reading
La Top