URMĂREȘTE-NE

SPORT

SERGIO PEREZ A CÂȘTIGAT MARELE PREMIU DE LA MONACO. CURSĂ ISTORICĂ, CU DOUĂ “STEAGURI ROȘII”.SCHUMACHER ȘI-A RUPT MAȘINA ÎN DOUĂ

Cursă cu peripeții în ediția a 68-a a Marelui Premiu de la Monaco, câștigat de mexicanul Sergio Perez, de la Red Bull.
Sergio Perez a câștigat Marele Premiu de la Monaco

Startul întrecerii a fost amânat cu o oră, din cauza ploii care a început exact când mașinile au făcut turul de formare.

Plecat din pole-position, după steag roșu, Leclerc (Ferrari) a condus cursa o bună perioadă de timp, dar totul s-a decis la boxe, mai ales că ploaia s-a oprit.

Leclerc a intrat mai întâi la boxe în turul 18 și a pus pneuri intermediare, însă a mai intrat o dată în turul 21 și a pus slick-uri, cum a făcut majoritatea piloților, pentru că pista era deja aproape uscată, iar ploaia avea șanse mari să nu mai continue.

Mick Schumacher și-a rupt efectiv mașina în două în Marele Premiu de la Monaco.

Pe finalul turului 26, a avut loc un accident spectaculos, în urma căruia Mick Schumacher (Haas) și-a rupt efectiv mașina în două. Astfel, după câteva tururi pe steag galben, a urmat steag roșu, așa că întrecerea s-a oprit din nou.

S-a reluat apoi după 20 de minute, însă după alte câteva tururi, comisarii de cursă au decis că se va concura fără a se mai ține cont de numărul de tururi, ci va fi o cursă cronometrată, pentru că întrecerea fusese deja prelungită prea mult, peste cele două ore alocate de regulament disputării unei curse.

Astfel, mai erau 31 de minute din Marele Premiu de la Monaco (o scurtare cam de 10 tururi).

Nu au fost mari schimbări până la final, chiar dacă lupta s-a scuțit în ultimele minute, când Perez (Red Bull), Sainz (Ferrari) și Verstappen (Red Bull) au rulat extrem de aproape unul de celălalt.

Așadar, Perez (Red Bull) a trecut primul linia de sosire, urmat de Sainz (Ferrari), Verstappen (Red Bull) și Leclerc (Ferrari). Pe 5 s-a clasat George Russell (Mercedes), urmat de Lando Norris (McLaren) și de Fernando Alonso (Alpine), în timp ce septupul campion mondial, Lewis Hamilton (Mercedes), a dezamăgit din nou și terminat pe 8.

Pentru Perez, aceasta a fost a treia victorie din carieră. Anul trecut s-a impus la Baku.
În clasamentul general al piloților, lider este campionul mondial Max Verstappen (Red Bull), urmat de Charles Leclerc (Ferrari) și Sergio Perez (Red Bull).

Clasament general piloți:

Max Veratappen (Red Bull) – 125p
Charles Leclerc (Ferrari) – 116p
Sergio Perez (Red Bull) – 110p
George Russell (Mercedes) – 84p
Carlos Sainz (Ferrari) – 83p
Lewis Hamilton (Mercedes) – 50p
Lando Norris (McLaren) – 48p
Valtteri Bottas (Alfa Romeo) – 40p
Kevin Magnussen (Haas) – 15p

Clasament constructori:

Red Bull – 195p
Ferrari – 169p
Mercedes – 120p
McLaren – 50p
Alfa Romeo – 39p


Sursa: DigiSport

Continue Reading
La Top