URMĂREȘTE-NE

POLITICĂ

SENATORUL NICUȘOR CIONOIU: PRIMUL LUCRU PE CARE TREBUIE SĂ ÎL REZOLVĂM ESTE PARTEA DE COMPENSARE A ENERGIEI

PSD are soluții pentru a sprijini cetățenii și antreprenorii, astfel încât aceștia să facă față valului de scumpiri, după cum ne-a declarat senatorul Nicușor Cionoiu. Acesta a afirmat că primul lucru pe care trebuie să îl rezolve Coaliția de guvernare este cel legat de compensarea energiei electrice.

“Avem mai multe soluții pentru antreprenori. Primul lucru pe care trebuie să îl rezolvăm este, în momentul acesta, partea de compensare a energiei. Trebuie, cât de curând, să încheiem acordul,  toți membrii Coaliției, privind stabilirea unui preț uniform și optim pentru economia românească și cred că de aici încolo putem să discutăm și de alte avantaje pe care ulterior le putem realiza. Trebuie să ținem cont de criza pe care  o traversăm acum cu toții, de faptul că prețurile au luat-o razna, de faptul că au dispărut anumite materiale prime, în primul rând cele siderurgice. Trebuie să ținem cont de faptul că finalizarea proiectelor începute trebuie monitorizate de către unitățile de management și trebuie să găsim soluții pentru finalizarea lor, iar viitorul trebuie să fie alături de antreprenori, pentru că toate aceste prețuri care au crescut semnificativ de mult trebuie să aibă o justificare în construcția finală”, a subliniat parlamentarul social-democrat.  

Stocurile alimentare ale României, în acest moment, asigură consumul

Demnitarul a mai precizat, în contextul aglomerărilor de cumpărători, înregistrate, recent, în magazine, că România dispune de suficiente stocuri de produse alimentare.

“Privind situația concret, avem probleme destul de grave. Pe de o parte, lumea a intrat într-o anumită criză, într-un anumit colaps și cumpără extraordinar de mult anumite produse care, la un moment dat, se vor scumpi. Cred că o să apară fenomenul de liniște, care a fost prezent și în perioada pandemiei. O să se convingă toată lumea că stocurile alimentare ale României, în acest moment, asigură consumul. O să ne gândim, mai departe, la soluții. Din punct de vedere alimentar stăm foarte bine, nu avem probleme ca alte țări. Din punct de vedere al resurselor, așa cum am spus mai devreme, mă refer la produse siderurgice, din punct de vedere al materialelor de construcții, din punct de vedere energetic, acestea sunt lucruri pe care trebuie să le analizăm în profunzime, să găsim soluții pentru desfășurarea în bune condiții, pe viitor, a întregii activități românești”, a conchis Nicușor Cionoiu.  

Continue Reading
La Top