URMĂREȘTE-NE

POLITICĂ

SENATOR PSD: “SUSŢINEM, ÎN CONTINUARE, TAXAREA MARILOR AVERI”

Senatorul Nicuşor Cionoiu a declarat, pe o rețea socială, că PSD susține taxarea marilor averi dobândite în urma pandemiei şi a războiului din Ucraina.

„Susținem în continuare taxarea marilor averi, așa cum există în marea majoritate a țărilor europene! În ultima perioadă oamenii cu venituri reduse s-au aflat în pericolul de a-şi pierde locul de muncă și încă rezistă cu greu în fața acestui val de scumpiri, în timp ce deținătorii marilor averi nu resimt aproape deloc aceste schimbări. PSD nu poate fi de acord cu asta”, a scris parlamentarul călărăşean, pe Facebook.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, cere impozitarea suplimentară a averilor cumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani.

„Taxarea bogăției și a companiilor cu profituri-record în urma pandemiei și a războiului din Ucraina este o preocupare a tuturor liderilor lumii, dezbătută în aceste zile la Forumul Mondial de la Davos. Asta arată că PSD a acționat corect când a impus în Coaliție taxa de solidaritate în energie și că este cât se poate de legitimă dezbaterea despre impozitarea marilor averi și a profiturilor exagerate. Cred cu tărie că în România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri cu adevărat nesimțite. Astfel, statul va aduna resursele necesare pentru a ajuta atât milioanele de români care se confruntă cu criza costului vieții, cât și companiile românești, în special IMM-urile. Voi propune mediului de afaceri din România să discutăm cu franchețe despre acest subiect în următoarele luni pentru a ajunge la o soluție fezabilă, care să producă atât mai multă solidaritate socială, cât și mai multă justețe economică”, notează Ciolacu, pe o reţea de socializare.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top