URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

ŞEFUL SPITALULUI JUDEŢEAN CĂLĂRAŞI, ÎNTÂLNIRE CU MINISTRUL SĂNĂTĂŢII. SE MODIFICĂ STRUCTURA ORGANIZATORICĂ A UNITĂŢII MEDICALE

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, Bogdan Mihai, s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. În urma discuţiilor purtate, instituţia sanitară a obţinut un acord de principiu pentru modificarea numărului de paturi prevăzute în structura organizatorică a spitalului. Acest lucru presupune înfiinţarea unor noi specialităţi şi restrângerea celor neperformante.

“Ieri (n.r. 10 martie a.c.), am avut o întâlnire cu ministrul Alexandru Rafila, în urma discuţiei purtate la Călăraşi. Am obţinut un acord de principiu pentru modificarea numărului de paturi arondate la nivel de judeţ. Am obţinut un acord de principiu pentru noua structură organizatorică a spitalului, ceea ce presupune înfiinţarea unor noi specialităţi, dezvoltarea altora şi restrângerea, desigur, a celor neperformante. Practic, numărul mare de medici pe care noi l-am adus, în ultimul an, necesită o maleabilitate a structurii, astfel încât să mergem pe nevoile din piaţă”, a precizat Bogdan Mihai.

Oamenii îşi doresc să vină la Călăraşi. Mă sună medici din diferite zone

Spitalul călărăşean se confruntă, în continuare, cu deficit de doctori pe secţiile Cardiologie, Neurologie şi ATI. Conducerea unităţii sanitare spune că medicii îşi doresc să activeze la Călăraşi şi că este în discuţii cu mai multe cadre medicale care vor să se angajeze în instituţia de sănătate.

“În continuare, avem deficienţe de personal pe zona de Cardiologie, Neurologie şi pe ATI. La Medicina de Urgenţă am adus două doamne doctor care îşi desfăşoară activitatea ca angajate ale Spitalulului Judeţean de Urgenţă, urmând să mai avem, în perioada următoare, nişte dezvoltări, pentru că suntem în discuţii cu câteva cadre medicale care ar dori să vină la Călăraşi. Pot să vă spun că s-a creat în zona medicală o ‘euforie’ în ceea ce priveşte activitatea derulată la Călăraşi. Oamenii îşi doresc să vină. Mă sună medici din diferite zone. Chiar săptămâna aceasta m-a sunat un medic din Lugoj. Vin pe diferite specialităţi. Practic, acestea este unul dintre proiectele cele mai mari pe care le-am început la Călăraşi: să aducem cât mai mulţi medici”, a menţionat directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, Bogdan Mihai.

Continue Reading
La Top