URMĂREȘTE-NE

BREAKING NEWS

ȘEFUL SPITALULUI JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI: AM LUAT DECIZIA SĂ RELUĂM PROBA DE INTERVIURI CU ÎNREGISTRARE AUDIO-VIDEO. UNII DIN OAMENII CARE AU PROMOVAT PRIMA DATĂ, AU PICAT

Managerul Spitalului Județean de Urgență  Călărași, Bogdan Mihai, a organizat, astăzi, o conferință de presă, în cadrul căreia a vorbit despre examenele pe post pentru personalul sanitar angajat pe perioada pandemiei. Potrivit acestuia, în urma nemulțumirilor candidaților după afișarea rezultatelor la examene, dar și în urma unor evaluări interne, s-a luat decizia, în baza unei comisii, să se reia proba de interviuri cu înregistrare audio-video.

“Pentru a clarifica anumite aspecte, am decis ca împreună cu actorii principali care fac parte din conducerea spitalului și șefa Unității de Primiri Urgențe să organizăm o conferință de presă. După cum știți, în ultima perioadă de timp, au fost câteva elemente care au apărut în mijlocul derulării examenelor pe post. (..) S-au înscris la examen 108 persoane și au promovat 46. După proba scrisă au apărut nuanțe, afirmații care arătau că examenul nu ar fi fost așa cum trebuie. (..) Vă spun că a fost exact așa cum ar fi trebuit să fie. Pe viitor, comisia va fi foarte clar instruită ce să facă, cum să facă, pentru a nu mai da naștere la niciun fel de interpretare. În urma acestor elemente, am considerat că trebuie să facem o  evaluare internă cu toți cei implicați și am descoperit la proba orală o zonă care putea induce o altă suspiciune de favorizare. Comisia de examen nu a întocmit planul de examen (…) și întrebările au fost puse la liber, și am luat decizia, în baza unei comisii, să reluăm proba de interviuri cu înregistrare audio-video. S-a întâmplat ieri acest lucru. Unii din oamenii care au promovat prima dată, au picat. Au extras subiectele în fața comisiei și la fel s-a procedat și la proba scrisă. Fiecare a avut subiecte distincte, extrase de ei. (…) Candidații nu au concurat împotriva altuia, ci au concurat pe postul lor. (…) Da, examenul a fost foarte dur, au fost încercări ale unor oameni de a contacta membrii comisiei cu o zi înainte. Au fost, după, mici amenințări. Ori principiile noastre nu pot fi clintite, pentru că vrem să creștem actul medical cu orice preț. (…) Resursa umană este o problemă a sistemului medical”, a declarat, printre altele, Bogdan Mihai.

Directoarea de îngrijiri a spitalului, Florentina Stamate, spune că, după aceste examene, a constatat că personalul sanitar nu cunoștea termenii medicali.

“Am în subordine asistenții medicali. Am constatat, după acest examen, cu regret, că ai mei colegi, care au susținut probele, nu cunosc termenii medicali. Vorbim încă la modul popular. Avem un ordin de ministru comun cu Ordinul Asistentilor, care au reglementat procedurile noastre de practică. Acolo este o coerență în a prezenta procedura respectivă. Colegii mei nu au prezentat asa. A trebuit să punem întrebări ajutătoare. Pot spune că toate categoriile pe care le reprezint nu cunosc în totalitate termenii medicali. Ne axăm doar pe ce învățăm din practică și cam atât. Acest lucru înseamnă pentru pacient o activitate de îngrijire la care trebuie să mai lucrăm”, a precizat sursa citată.

Șefa UPU a instituției sanitare, Viorica Gheorghiță, cea care a fost și președinte al comisiei de examinare, a subliniat că toți candidații care profesează în cadrul acestei secții au promovat examenul la care au participat.

“În calitate de presedinte de comisie, nu au fost inadvertențe, reclamații, probleme, pentru că oamenii aceștia au vazut în noi un echilibru. (…) Din 22 de înscriși au promovat 22”, a punctat aceasta.

Vă reamintim că au existat nemulțumiri la Spitalul Județean de Urgență Călărași, după afișarea rezultatelor la examenele pe post pentru personalul sanitar angajat pe perioada pandemiei, astfel că, în data de 30 mai, în fața Consiliului Județean Călărași a fost prezentă o delegație a celor care nu au trecut examenele, semnalând nereguli la proba scrisă. Oamenii au spus, la acea dată, că unii candidați au fost favorizați de comisie, chiar indicându-le răspunsurile corecte.

Continue Reading
La Top