URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ȘEFUL POLIȚIEI NAȚIONALE DIN REGATUL SPANIEI, VIZITĂ DE LUCRU LA JANDARMERIA ROMÂNĂ

Marți, 17 ianuarie, o delegație condusă de directorul general al Poliției Naționale din Regatul Spaniei, domnul Francisco Pardo PIQUERAS, a efectuat o vizită de lucru la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Delegația Poliției Spaniole, însoțită de adjunctul inspectorului general al Poliției Române, domnul chestor de poliție Andrei LINȚĂ, a fost întâmpinată de conducerea Jandarmeriei Române, în cadrul unei ceremonii militare.

Întrevederea de lucru la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române face parte din vizita oficială în România a delegației spaniole, găzduită de Poliția Română, cu scopul de a continua dialogul și dezvoltarea proiectelor comune în plan strategic și operațional, pe fondul noilor provocări instituționale.

În deschiderea activității, inspectorul general al Jandarmeriei Române, general de brigadă Alin MASTAN, a adresat mulțumiri domnului Francisco Pardo PIQUERAS pentru vizita la sediul instituției noastre, dar și pentru excelenta relație de cooperare dintre Jandarmeria Română și omologii spanioli, apreciind că este o ocazie ideală pentru a identifica modalități viitoare de colaborare.

În cadrul discursului său, directorul general al Poliției Naționale din Regatul Spaniei, domnul Francisco Pardo PIQUERAS, a afirmat că „întâlnirea noastră reprezintă o oportunitate deosebită și un început al unei cooperări între Jandarmeria Română și Poliția Națională a Regatului Spaniei. Misiunile noastre sunt asemănătoare, iar atribuțiile comune pe care le avem pe linia ordinii și siguranței publice mă îndeamnă să afirm că schimbul de experiență dintre instituțiile noastre este foarte important…Cunoscându-ne îndeaproape, vom reuși să cooperăm excelent și cu profesionalism, în beneficiul cetățenilor”.

La întâlnirea de ieri au fost prezenți și reprezentanții Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, care au prezentat activitățile unităților, prin intermediul unor expuneri pe teme legate de misiunile de ordine publică.

La finalul întâlnirii, directorul general al Poliției Naționale din Regatul Spaniei a fost invitat să semneze în Cartea de Onoare a Jandarmeriei Române.

Continue Reading
La Top