Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat joi seara că demisionează din toate funcţiile deţinute în PNL, în urma anchetei DNA. Acesta este prim-vicepreşedinte PNL şi preşedinte al PNL Prahova. „Având în vedere existenţa dosarului în care DNA mi-a adus acuzaţiile prezentate public, am luat decizia să demisionez din toate funcţiile din partid, deoarece partidul nu are nicio legătură cu această speţă”, a scris pe Facebook Iulian Dumitrescu.
Iulian Dumitrescu este un membru influent al PNL, a fost senator în două mandate, unul din partea PNL Călăraşi, iar celălalt din partea PNL Prahova. De asemenea, în declaraţiile de avere se laudă cu faptul că ar fi împrumutat, atât partidul – cu 45.000 de euro – , cât şi mai multe persoane fizice. Un lucru foarte important, nu este pentru prima dată când numele preşedintelui CJ Prahova apare într-un dosar intrumentat de procurorii anticorupţie.
În 2021, într-un dosar în care apare şi numele fostului ministru al Tranporturilor Cătălin Drulă, sunt mai multe stenograme în care apare numele lui Iulian Dumitrescu. Acesta îi cerea lui Drulă să păstreze în funcţii mai multe persoane apropiate acestuia.
În această dimineață, au avut loc percheziţii DNA în biroul şefului Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu. Dumitrescu este suspectat de luare de mită şi fals în declaraţii, într-o anchetă legată de acordarea contractului pentru centura din Mizil. Vorbim despre unul dintre cei mai influenţi lideri liberali, prim-vicepreşedinte al partidului în acest moment. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins de aemenea la el acasă, dar şi la locuinţa surorii lui.
Mai exact, procurorii suspectează faptul că peşedintele CJ Prahova ar fi luat mită pentru atribuirea unui contract în ce priveşte lucrările la centura ocolitoare a oraşului Mizil.
Șeful Consiliului Judeţean Prahova ar fi colectat șpaga prin intermediul surorii sale.
Intermediarul şpăgii ar fi fost chiar sora acestuia, spun surse din anchetă. Totodată, vorbim şi despre o acuzaţie de fals în înscrisuri şi asta pentru că, spun aceleaşi surse din anchetă, s-ar fi ascuns această mită prin documente.
Sursa foto: facebook