URMĂREȘTE-NE

POLITICĂ

ȘEFA OFSD CĂLĂRAȘI S-A RETRAS DE LA CONDUCEREA ȘANTIERULUI NAVAL 2 MAI

Numirea președintei Organizației Județene a Femeilor Social-Democrate (OFSD) Călărași, Marinela Voivozeanu, în conducerea Șantierului Naval 2 Mai din Mangalia, de către ministrul Economiei, Florin Spătaru, a creat o adevărată “vijelie” în spațiul public. Deși din data de 4 aprilie 2023, aceasta ar fi trebuit să își înceapă activitatea în Consiliul de Administrație, ei bine șefa social-democratelor a refuzat oferta, motivul invocat de ea fiind acela că nu se regăsea în domeniul de activitate al acestei companii, punctele ei forte fiind educația, cultura și comunicarea.  

Marinela Voivozeanu a fost luată pe neașteptate de această numire, după cum susține ea, în urma CV-ului dus de către liderul pesediștilor călărășeni, Vasile Iliuță, la București, lucru pe care toate formațiunile politice îl fac, pentru a-și promova membrii partidului în diverse funcții. Ea a precizat, de nenumărate ori, de când a fost stârnit acest val de reacții, că nu a știut nimic despre numirea sa în Șantierul Naval 2 Mai și că nu își dorea această poziție nici pe departe.

“Decizia era luată înainte de a începe tot acest val de reacții. În momentul în care a sosit numirea, ne-am hotărât ca toate cunoștințele pe care le am să se îndrepte acolo unde este nevoie de mine, cu bagajul de cunoștințe pe care îl am, unde pot ajuta  o instituție prin ceea ce știu. Șantierul naval nu era un loc tocmai propice pentru a merge eu acolo. Cu toate că era o numire legală, din toate punctele de vedere. Am refuzat, pentru că este o companie foarte mare, este o responsabilitate foarte mare. Din punctul meu de vedere, atunci când a plecat CV-ul către București, mă gândeam, având în vedere activitatea pe care o desfășor, că mă voi regăsi undeva, într-un loc în care pot aduce plusvaloare, și anume pe educație, cultură, pe comunicare”, nea declarat Marinela Voivozeanu.

 Marinela Voivozeanu, despre Alina Jipa: “Pentru mine este o persoană ștearsă, care a avut timp să demonstreze din punct de vedere politic, profesional”

 Tot în spațiul public, i s-au adus acesteia acuzații grave, de către membra PNL Călărași, Alina Jipa, cea din urmă fiind și fosta șefă a Marinelei Voivozeanu, acolo unde actuala lideră a pesedistelor activa ca recepționer, nu ca maseuză, așa cum s-a speculat. Jipa a spus despre Voivozeanu că ar fi furat bani de la firma sa și că ar fi fugit cu aceștia, că ar fi făcut masaje clienților, deși nu era o atribuție a acesteia, că nu ar avea ce să caute la conducerea Bibliotecii Județene Alexandru Odobescu și la cea a Șantierului Naval 2 Mai S.A. și că nu ar avea studii care să o recomande pentru astfel de posturi. Interlocutoarea noastră infirmă toate injuriile care i-au fost aduse, precizând că la acea societate a activat, timp de un an de zile, ca recepționer, lucru dovedit prin REVISAL, și că timp de 10 ani s-a tot întâlnit cu Alina Jipa pe stradă, dar nu i-ar fi reproșat nimic în legătură cu presupusul furt.

“Am vrut ca după încheierea acestui Post Mare al Paștelui să pot ieși cu o reacție, însă, având în vedere toată situația, am zis să ies și să spun și punctul meu de vedere. Am stat de vorbă cu toți oamenii care mi-au adus injurii și care m-au creionat într-un altfel de mod. Eu nu aș vrea să le spun numele, pentru că au avut de demonstrat în politică. Deci, o doamnă (n.r. Alina Jipa, PNL) a avut timpul necesar pentru a face lucruri și pentru a demonstra în sânul comunității cum este și pentru acest lucru eu deja am mers către Inspectoratul Teritorial de Muncă, de unde am solicitat tot ce înseamnă REVISALUL meu, cu locurile de muncă unde am lucrat și ce funcție am avut. Eu, la acea societate, în perioada 2013-2014, pentru că, așa cum am spus, mă poate acuza toată lumea de fel de fel de lucruri, mai ales că nimeni nu este fără de păcat, dar nu mint, la Media Com am fost recepționist. Așteptam doamnele dornice de acele proceduri SPA să vină către noi, le preluam, le prezentam procedurile, făceam abonamente și cam atât. (…) Sunt maseuză în sensul în care dumneai a vrut să mă pună într-o lumină proastă. Nici nu poate fi vorba de așa ceva. Este, din punctul meu de vedere, o declarație politică. Dumneaei nu este prima oară când iese cu astfel de declarații și chiar nu înțeleg de ce. Pentru mine este o persoană ștearsă, care a avut timp să demonstreze din punct de vedere politic, profesional, din toate punctele de vedere. Nu vreau nici măcar să îi spun numele, pentru că nu are rost. În 10 ani de zile, cineva mi-ar fi spus ceva, mi-ar fi atras atenția (n.r. se referă la acuzațiile despre furt). Eu nu cred că cineva, chiar dacă îți ia 10 lei din buzunar, nu reacționează, mai ales că în continuare te vezi pe stradă, te saluți (n.r. cu acea persoană). Nimeni nu mi-a bătut obrazul în tot acest timp. Am lucrat cu fete care după acest scandal m-au sunat și au fost alături de mine. Am mesaje pe telefon, cu susținerea lor. Chiar am sunat-o pe dumneaei (n.r. Alina Jipa), imediat după declarație și am purtat o discuție. În continuare, își ține ținuta de om politic și de om care, din punctul meu de vedere, este aruncat în față atunci când trebuie să arunce cu noroi în cineva. Am întrebat-o foarte tranșant ce prejudicii i-am adus firmei, atât timp cât am lucrat acolo. A vorbit pe lângă. Eu m-am referit strict la ce am făcut în incinta afacerii dumneaei. Dacă dumneaei dorește să își pună un felinar roșu pe afacere și să spună că acolo au venit bărbați, că au fost masați, este problema dumneaei. Eu știu, într-adevăr, că au venit doi bărbați, în tot acest timp, la SPA. Este vorba despre un domn din Slobozia, care tot venea. Îmi scapă numele acum, dar îmi voi aduce aminte în scurt timp și un domn care venea cu o problemă medicală”, a explicat președinta OFSD Călărași, care a mai adăugat faptul că a plecat de la societatea Media Com SRL, pentru că Alina Jipa nu ar fi fost corectă cu plata salariilor.   

“Chiar doamna respectivă (n.r. Alina Jipa) este, din 2018, membru în Consiliul de Administrație al TVR. Nu știu care sunt veleitățile dumneaei, din punct de vedere al comunicării”

Alina Jipa este membră, din anul 2018, datorită susținerii politice a fostului lider al liberalilor, Răducu George Filipescu, în Consiliul de Administrație al TVR. Despre acest aspect, Marinela Voivozeanu spune că nu știe ce calități au recomandat-o pe membra PNL Călărași să ocupe acest post.

“Chiar doamna respectivă (n.r. Alina Jipa) este, din 2018, membru în Consiliul de Administrație al TVR. Nu știu care sunt veleitățile dumneaei, din punct de vedere al comunicării, mai ales că eu am lucrat în presă, aproape 15 ani. Iată că și dumneai este acolo, nu știu ce o recomandă. Aș putea și eu să o întreb”, a declarat sursa citată.  

 “Tot public, îi solicit toate statele de plată, cu toată salarizarea mea pe un an de zile”

Președinta Organizației Județene a Femeilor-Social Democrate Călărași i-a solicitat Alinei Jipa toate statele de plată, prin care se regăsesc detalii despre salarizarea acesteia: “Tot public, și îi voi spune și dumneaei, îi solicit toate statele de plată, cu toată salarizarea mea pe un an de zile”.

Ce ți-e și cu politica asta! Alina Jipa ar fi uitat că pe vremea în care s-a aflat la conducerea Centrului Cultural Județean Călărași a fost ajutată de către Marinela Voivozeanu pentru a-și scrie proiectul de management.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top