URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

SEDIU MODERN PENTRU DIRECȚIA COMUNITARĂ DE EVIDENȚĂ A PERSOANELOR DIN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

Direcția Comunitară de Evidență a Persoanelor a județului Călărași s-a mutat în casă nouă. Astăzi, 2 martie a.c., a avut loc inaugurarea noului sediu modern, care se află în fosta Unitate Militară, de pe strada Independenței. Investiția a fost finanțată din bugetul propriu al Consiliului Județean (CJ) Călărași, iar valoarea acesteia este de 3 milioane de lei.

Lucrările de restaurare au debutat în primăvara anului trecut și au fost finalizate în luna februarie a acestui an.

La inaugurare, au luat parte președintele și vicepreședinții CJ Călărași, respectiv Vasile Iliuță, Ion Samoilă și Mihăiță Beștea,  administratorul public al Județului, Bogdan Mihai, directorii instituțiilor deconcentrate ale CJ, dar și cei care conduc direcțiile comunitare de evidență a persoanelor din județele Călărași (Mihai Miu), Teleorman (Daniela Popescu), Constanța (Daniel Ciocan) și din Sectorul 3 București (Nicu Armeanu), dar și șeful Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor din Ministerul Afacerilor Interne, Cătălin Giulescu.

Vasile Iliuță: “Investiția a costat 3 milioane de lei”

Liderul Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a precizat că sediul instituției a fost relocat de la Poliția Județeană. Potrivit acestuia, și sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului se va muta tot în fosta Unitate Militară: “Astăzi, ne aflăm în fosta Unitate Militară a județului Călărași și inaugurăm sediul Direcției Comunitare de Evidență a Persoanelor. Se relochează sediul de la Poliția Județeană în cadrul Unității Militare, unde avem aici mai multe investiții și cred că ar trebui să îl numim un complex administrativ, pentru că pe lângă Drumurile Județene urmează o altă investiție a Consiliului Județean. Sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului se va muta aici și vor fi relocați cel puțin 200 de angajați ai instituției. Investiția a costat 3 milioane de lei (n.r. se referă la sediul nou al Direcției Comunitare de Evidență a Persoanelor. Suntem mândri că am putut să o facem cu surse proprii. Aici trebuie să mulțumim directorilor Drumurilor Județene, Marius Militaru și Marian Enciu, care s-au implicat direct în acest proiect. A fost o reparație a acestui imobil și astăzi, domnule director, cu sprijinul dumneavoastră și al adjunctului dumneavoastră, domnul Sava, am ajuns să inaugurăm acest sediu. Mulțumim tuturor celor prezenți astăzi aici. Dăm dovadă de o instituție a statului europeană, care să își desfășoare activitatea în condiții optime. Vreau să mulțumesc întregii echipe a Consilului Județean, care s-a implicat și a depus eforturi, pentru a  putea realiza această investiție cât mai rapid.”

Cătălin Giulescu: “Am digitalizat arhiva, Călărașiul este deja recepționat”

Directorul Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Cătălin Giulescu, a subliniat faptul că, în acest an, va exista și o evoluție tehnică, astfel că arhiva de stare civilă  din județul Călărași, din ultima sută de ani, se va digitaliza.

“Mulțumesc pentru implicare, Consiliului Județean Călărași. Sunt bucuros să particip, astăzi, la deschiderea acestui sediu, unde funcționarii de evidența persoanelor și de stare civilă își vor desfășura activitatea într-un spațiu adecvat erei tehnologice în care trăim. Vreau să îi mulțumesc domnului director pentru implicare și pentru eforturile depuse și nu pot decât să fiu bucuros, pentru că anul acesta vom mai avea loc niște evoluții și la nivel tehnic. Discutăm de informatizarea stării civile. Am digitalizat arhiva, Călărașiul este deja recepționat. Arhiva de stare civilă din ultima sută de ani, de la Călărași, este deja în format digital. Sistemul informatic va rula și în Călărași, la finalul acestui an și, cu siguranță, tot spre finalul anului, vom pune în circulație cartea electronică de identitate  și vă asigur că voi fi prezent la momentul în care o vom pune în circulație, în Călărași. Vă mulțumesc, apreciez eforturile dumneavoastră și ne pregătim pentru prestarea unor servicii digitale la nivelul erei în care trăim către cetățeni.”

Mihai Miu: “Noi avem în păstrare registrele de stare civilă de mai bine de o sută de ani. Această arhivă se va digitaliza”

Șeful Direcției Comunitare de Evidență a Persoanelor din județul Călărași, Mihai Miu, a anunțat că peste un milion de acte de stare civilă vor fi introduse în sistemul informatic, iar astfel birocrația sufocantă de la nivelul instituției va dispărea, odată cu digitalizarea arhivei: “Astăzi, am doi oameni lângă mine, care m-au susținut în acest demers. Dumneavoastră (n.r. președintele CJ, Vasile Iliuță) v-ați implicat în partea materială, ne-ați pus la dispoziție acest sediu, iar domnul director general accelerează cumva modernizarea celor două sisteme cu care noi funcționăm, mă refer aici la informatizarea stării civile și la operaționalizarea cărții electronice de identitate. Sperăm ca în acest sediu să furnizăm servicii publice de calitate și prompte tuturor cetățenilor din județ. Noi avem în păstrare registrele de stare civilă de mai bine de o sută de ani. Această arhivă se va digitaliza. Avem în jur la 1.300.000 de acte de stare civilă, produse cu 100 de ani în urmă, adică nașteri, căsătorii și decese.”

Eugen Ilie: “Este o reușită a Consiliului Județean, a directorilor implicați de la Drumuri și Poduri, a conducerii Direcției Comunitare”

Subprefectul județului Călărași, Eugen Ilie, a transmis următoarele: Faptele demonstrează de ce vorbele nu înseamnă nimic. O reușită a Consiliului Județean, a directorilor implicați de la Drumuri și Poduri, a conducerii Direcției Comunitare. Văd că se progresează și cred că e un motiv de bucurie. Până la urmă, acestea sunt lucrurile care rămân. Felicitări tuturor și mult succes în activitatea pe care o desfășurați.

Amintim că, în fosta Unitate Militară activează și S.C. Drumuri și Poduri S.A. Călărași, după ce Consiliul Județean a preluat clădirea de la Ministerul Apărării, pentru a-i da o funcționalitate.

Continue Reading
La Top