URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

SECȚIA DE PEDIATRIE DIN SPITALUL JUDEȚEAN ESTE PLINĂ

Secția de Pediatrie de la Spitalul Județean de Urgență din Călărași este plină. Niciun pat nu mai este liber. Potrivit unor date, în ultimele 24 de ore, peste 15 copii s-au prezentat în unitatea medicală. Mulți dintre ei cu gripă sau viroză respiratorie. Cazurile sunt redirecționate către Spitalul Județean de Urgență Ialomița. 

“În ultimele 3/4 săptămâni, a crescut fantastic numărul de viroze respiratorii. Pe de altă parte, sunt două componente aici: una este, într-adevăr, toată secția Pediatrie a fost suprasolicitată, pe de altă parte, în continuare avem un deficit major de medici pediatrii. Am discutat cu Serviciul de Ambulanță și cu reprezentanții Spitalului din Slobozia și am trimis către ei, pentru că și ei la rândul lor, în anumite zile, trimit către noi, pentru consulturi. Este un disconfort, dar au fost multe discuții. Pentru că nu au competențe. Este o chestie de lege, vă pot spune că serviciile se asigură într-un ritm al unei situații în care nu este într-un grad de normalitate în ceea ce privește cazuistica.” a precizat Bogdan Mihai, administratorul CJ Călărași în cadrul unei conferințe de presă.

Secția Pediatrie a SJU Călărași are o capacitate de aproximativ 70 de locuri.

Unitatea medicală de pe malul Borcei are 4 medici pediatri, între care doi au depășit vârsta de pensionare. Există, însă, un singur medic care asigură exact conform fișei postului și procedural, tot ce ține de Pediatrie. 

Potrivit declarației administratorului Bogdan Mihai, reprezentanții unității medicale sunt în discuții, în acest moment, cu alte câteva persoane, doi medici care vor veni să asigure serviciul de gărzi.

 

Continue Reading
La Top