URMĂREȘTE-NE

BREAKING NEWS

SE CAUTĂ SOLUȚII PENTRU REZOLVAREA PROBLEMEI COLECTĂRII SELECTIVE A DEȘEURILOR, ÎN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

Vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Mihăiță Beștea, a afirmat, într-o conferință de presă, că, în urma întâlnirii cu noul comisar șef al Garzii de Mediu Călărași, Marian Borondel, s-a luat decizia constituirii unui grup de lucru care va analiza Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor și care va căuta soluții pentru rezolvarea problemelor legate de colectarea selectivă a gunoiului.

“(…) Există o serie de probleme pe care Garda de Mediu le-a depistat în cele 55 de UAT-uri. Acestea au fost și sancționate, din păcate. Ni s-ar fi părut normal ca prima întâlnire (n.r. dintre primarii județului Călărași și noul comisar șef al Gărzii de Mediu) să se lase cu cel mult avertismente și cu o nouă optică pe care dumnealui (n.r. Marian Borondel) vrea să o implementeze în gestionarea deșeurilor. După discuții, am hotărât, împreună cu dumnealui, să constituim un grup de lucru format dintr-un reprezentant al Gărzii de Mediu, un reprezentant al Agenției de Mediu și reprezentanți ai celor doi operatori de pe raza județului Călărași. Acest grup de lucru va analiza Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor. Și am depistat o serie de probleme. Nu se colectează selectiv, la nivelul județului Călărași, cantitatea pe care ne-am propus-o. Am hotărât să facem vizite în județ, în fiecare UAT, împreună cu primarii și responsabilii din zonă, să identificăm soluții pentru a determina cetățenii să colecteze selectiv”, a precizat, printre altele, Mihăiță Beștea.

Conform Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor, gradul de colectare ar trebui să se situeze undeva între 45% și 70%, însă, după cum a precizat interlocutorul, există mari dificultăți, în acest sens, astfel că, anual, se colecteaza până în 10.000 de tone de deșeuri, deși cantitatea necesară ar fi de 60.000 de tone.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top