URMĂREȘTE-NE

ECONOMIE

SCUMPIREA MATERIALELOR DE CONSTRUCȚII ÎNGREUNEAZĂ LUCRĂRILE PUBLICE ȘI PRIVATE

Anul 2022 a adus preţuri-record pe piaţa materialelor de construcţii, unele înregistrând chiar dublări sau triplări faţă de anul trecut.

Dincolo de scumpiri, o problemă majoră a fost disponibilitatea materiilor prime, unele companii spunând că ar fi preferat chiar şi să cumpere mai scump, doar să găsească materialele necesare la furnizori.

Încercăm să ținem prețul scăzând adaosul deoarece clienții nu înțeleg de fiecare dată că vina nu ne aparține nouă, ci a producătorului. De exemplu, prețul fierului a crescut comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut cu aproape 100%, dar problema cea mai mare este că nu mai găsim materie primă.
Încercam să le oferim clienților noștri câteva facilități, după cum bine știți prețul motorinei a crescut destul de mult iar în acest sens încercăm sa nu creștem prețul transportului, îl menținem pe cel de anul trecut”
, ne-a declarat Alina Copilu, gestionar depozit materiale de construcții.

În județul Călărași încă se construiesc case, chiar dacă prețul materialelor s-au dublat sau triplat.
Întrebat, proprietarul unei case în construcție, dacă și cât l-au afectat aceste majorări, acesta ne-a declarat că a început lucrarea casei anul trecut în luna martie și a reușit să achiziționeze mare parte din materiale cu prețul vechi, dar dacă ar fi construit în acest an, costul construcției ar fi crescut cu peste 50% față de cât a costat anul trecut.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top