URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

ȘCOLILE ȘI GRĂDINIȚELE COMUNEI DICHISENI-O POVESTE! AFLĂ CUM ARATĂ ȘCOALA ȘI GRĂDINIȚA LA ȚARĂ

Școala Gimnazială Nr. 1 din comuna Dichiseni, condusă de Cosmina Bucur, este, de departe, o poveste a educației. Este o lecție despre ceea ce înseamnă pregătirea generațiilor de mâine, atât din punct de vedere educațional, cât și social, spiritual și uman. Un model ce ar trebui însușit cu acurateţe de tot ce înseamnă sistem de educaţie.

Școala este dotată cu o bibliotecă modernă, un laborator de informatică, spații de joacă, iar fiecare clasă de curs este dotată cu un laptop și un videoproiector, pentru ca orele sa fie mai atractive pentru elevi, iar predarea acestora mai ușoară.

Am vizitat și școala din satul Coslogeni, unde am fost, încă o dată, surprinși de dotările acesteia. În ambele școli, profesorii sunt fericiți, iar elevii acestora, deopotrivă.

“Nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într-însa”, spunea Ferdinand I, dar în aceste școli, cât și în grădinița din comuna Dichiseni, pereții claselor și sălilor de lectură sunt pictați de doamna învățător Ghiță Cecilia Teodora, care a transpus poveștile din cărți prin pictură, dând în acest fel viață pereților.

Grădinița este primul mediu organizat cu un rol important în educația copilului, ea fiind o etapă importantă în dezvoltarea fizică, afectivă, socială și cognitivă a acestuia. Tocmai de aceea, orice părinte își dorește ca propriul copil să facă primii pași în această etapă nouă din viața sa într-un mediu cât mai sigur, confortabil și modern. La grădinița din comuna Dichiseni am găsit un aer de poveste, pereții claselor au prins viață datorită picturilor, am găsit mobilier nou și toalete dotate și amenajate special pentru prichindei.

Toate aceste lucruri frumoase care s-au realizat în aceste instituții de învățământ nu ar fi fost posibile fără implicarea primarului comunei Dichiseni, Iulian Radu, acesta răspunzând de fiecare dată pozitiv la solicitările și propunerile directorului, Cosmina Bucur.

Continue Reading
La Top