URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

ȘCOALA NR. 1 CURCANI, VEDETA VIZITEI MINISTRULUI EDUCAȚIEI ÎN CĂLĂRAȘI

Miercuri, 23 august a.c., Ligia Deca, ministrul Educației, a fost prezentă în județul Călărași pentru o vizită de lucru în comuna Curcani.

Începând din anul școlar 2021-2022, timp de 4 ani, Școala Gimnazială nr. 1 Curcani are statut de școală-pilot, prin Ordinul de Ministru al Educației nr. 5161/2021. Întreg procesul de predare-învățare pentru clasa a V-a a fost personalizat pe propunerile de modificare a curriculumului la nivelul școlii. Astfel, transformarea de conținut a provocat echipa școlii să regândească complet modul în care lucrează.

Fiind o școală pilot, ministrul Educației a vrut să vadă cum decurg lucrurile într-o astfel de unitate de învățământ.

După vizitarea școlii de vară de vară care include ateliere de robotică, numerație și literație, Ligia Deca a ținut să vorbească cu profesorii din comuna călărășeană pentru a afla eventualele probleme cu care se confruntă sistemul de învățământ.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ligia Deca a declarat că: “Mi-aș dori să pot mulțumi personal fiecărui om al școlii care face din binele copiilor o prioritate. Aveți toată aprecierea și toată susținerea mea și sper ca timpul să-mi permită să mă bucur de cât mai multe întâlniri cu dumneavoastră – cei care sunteți ghid și veți rămâne repere în devenirea copiilor noștri”

După unitatea de învățământ, ministrul Educației s-a deplasat la sediul liberalilor din Oltenița, acolo unde, au fost semnate 20 de proiecte finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top