URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

ȘCOALA GIMNAZIALĂ TUDOR VLADIMIRESCU GAZDĂ PENTRU ELEVI DIN ALTE ȚĂRI

În data de 12 mai Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu și-a deschis porțile pentru elevii străini care fac parte din programul Erasmus+ coordonați de asociația Monomithys din București. Elevi din Spania, Portugalia, Grecia, Cehia au fost primiți de către colegii lor din România, astfel elevii Școalii Gimnaziale Tudor Vladimirescu i-a primit cum știu ei mai bine. Aceștia au pregătit programe cu specific românesc.

“Astăzi îi avem ca oaspeți pe elevi din Spania, Portugalia, Grecia, Cehia și România ei sunt într-un program Erasmus+, aici sunt coordonați de asociația Monomithys din București. Ne bucurăm că sunt alături de noi. Ei si-au planificat o vizită pentru a vedea cum se desfășoară o activitate extrașcolară. I-am așteptat așa cum ne pricepem noi românii, cu stand-uri în care vor regăsi: dulceață, scovergi, miere, siropuri, plăcintă de brânză, plăcintă de mere. Aceștia sunt foarte încântați, apoi vor avea parte de un spectacol “europarty” de care se vor ocupa dj din cadrul școlii: Mihnea, Daria și Florin care vor mixa melodii din țările de unde vin tinerii. Apoi ne vom lăsa conduși în jocurile vizitatorilor pentru că și ei au venit cu un anumit program prin care își vor prezenta jocuri tradiționale din fiecare țară. La final vom face o horă tradițională românească pentru că așa se cuvine să îi primim cu căldură de la început până la sfârșit. Ne bucurăm că am fost aleși de această asociație și sperăm că această colaborare să continue și pe viitor”, a declarat Florin Butoi directorul Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu”.

Pentru ca vizita tinerilor în Călărași să rămână memorabilă, următoarea oprire a fost la Grădina Zoo din Călărași. Complexul de Agrement Zoo Calarasi a avut onoarea să primească vizita altor țări: Grecia, Spania, Portugalia, Cehia.


“Asociația Monomyths ne-a ales pe noi drept un punct de atracție important în Călărași. Ei au fost tare încântați de tot ce au văzut. Tinerii s-au bucurat de un tur cu ghid (în engleză) organizat de angajații ZOO Călărași.
În perioada 5-15 mai a.c, găzduiește un schimb de tineri internațional pe temătica jocurilor tradiționale. Mobilitatea face parte din proiectul Play it Forward, finanțat prin programul Erasmus+, în cadrul căruia cinci organizații de tineret derulează campania “Play it forward! Save the folk games” și dezvoltă o bibliotecă digitală cu jocuri europene, cu scopul de a reanima și promova jocurile tradiționale, elemente ale patrimoniului cultural European”
, se precizează pe pagina de socializare a Grădinei ZOO Călărași.


Pe parcursul a nouă zile, 36 de participanți din Grecia, Spania, Portugalia, Cehia și România, cu vârste cuprinse între 18-25 de ani, facilitează ateliere demonstrative interactive și testează jocurile tradiționale din țările lor de origine.

Continue Reading
La Top