URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

„ȘCOALA DIN SPITAL”AR PUTEA FI ORGANIZATĂ PENTRU ELEVII ȘI COPIII DE GRĂDINIȚĂ CU BOLI CRONICE

„Școala din spital” ar putea fi organizată pentru elevii și copiii de grădiniță cu boli cronice, potrivit proiectului noilor legi ale Educației. Este vorba despre copiii care sunt spitalizați pe o perioadă mai îndelungată, mai mult de 4 săptămâni.
„Pentru copiii, preșcolarii și elevii cu boli cronice sau cu alte boli sau afecțiuni, spitalizați pentru o perioadă îndelungată, respectiv mai mare de 4 săptămâni, se organizează “Școala din spital” în cadrul căreia procesul de învățământ se realizează individual, în grupe sau clase, în cadrul unităţii sanitare în care aceştia sunt internaţi”, conform Ministrului Educației.
Vor putea fi desfășurate activități educative și orice alte activități extradidactice la solicitarea copiilor/preșcolarilor/elevilor.
Profesorii care vor ține aceste ore vor fi cei care fac dovada absolvirii unui program acreditat de formare în unul din domeniile: comunicare eficientă, tehnici de învățare remedială, management al interacțiunii cu elevii, eficientizarea predării în regim simultan, eficientizarea actului didactic sau a procesului de predare-învățare-evaluare.
„Dosarul conținând documentele școlare și orice alt act necesar pentru înscrierea la Școala din spital și, ulterior perioadei de spitalizare, pentru revenirea cu prezența fizică în unitatea de învățământ de bază, va fi întocmit instituțional”, potrivit sursei citate.

Sursa:edupedu.ro

Continue Reading
La Top