URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

ȘCOALA DE VARĂ A STUDENȚILOR EUROPENI DE ARHITECTURĂ, ÎN PREMIERĂ, LA CĂLĂRAȘI

În cea de-a 42-a ediție, Adunarea Studenților Europeni de Arhitectură (EASA, European Architecture Students Assembly) găzduiește, pentru prima dată în România, în istoria asociației EASA, școala de vară la Călărași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Călărași și al Liceului Teoretic “Mihai Eminescu”. Timp de două săptămâni, participanții se întâlnesc pentru a schimba idei printr-un program plin de ateliere și activități puternic legate de tematici arhitecturale, culturale, educaționale și artistice.

În fiecare an, evenimentul se desfășoară în jurul unei teme. EASA România a propus tema 1:1 în fața unui juriu internațional și a fost desemnată câștigătoare pentru anul 2022. Colectivul propune să exploreze scara 1:1, pentru a descoperi modurile în care scara corpului uman se raportează la spațiul construit.

Fiecare dintre cele 17 atelierele oferă 70 de ore de activități, variind între teorie, construcție, teatru, cartare și dezbatere. Printre acestea, activitățile vor consta în alcătuirea unui colaj tridimensional din fațadele orașului Călărași, crearea unei platforme de belvedere pe apă brațului Borcea, cartografierea orașului folosind instrumente de măsură axate în jurul mersului pe jos, construcții modulare prin turnare de beton în matrițe de nisip, și momente de teatru și improvizație.

Evenimentul își deschide porțile către publicul larg în data de 7 August. Doritorii sunt așteptați să urmărească și să viziteze exponatele atelierelor, cu posibilitatea de a dialoga cu studenții și instructorii internaționali din EASA 1:1.

Evenimentul este finanțat de Fundația Globalworth și sponsorizat de SIAD, Scaffold, One United Properties și DOKA, cărora EASA România le mulțumește.

EASA 1:1 se va desfășura în perioada 30 iulie – 12 august 2022.

Continue Reading
La Top