URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

SCANDALUL BACTERIEI DIN APA BORCEI: DSP SE CONTRAZICE ÎN DECLARAȚII

Panică pe plajele de pe malul Borcei, după ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) din Călăraşi ar fi constatat că apa ar fi infectată cu Escherichia Coli, o bacterie provenită din fecale. Cel puţin, asta se arăta în adresa instituţiei nr. 9981 din data de 15 iunie 2022. Culmea este că, deşi adresa DSP figurează cu data de 15 iunie, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Călăraşi a anunţat, abia în cursul acestei zile, pe o reţea socială, că plajele din municipiu se închid.

Însă, degeaba a fost făcut acest anunţ, într-un târziu, deoarece DSP se contrazice în declaraţii. Potrivit directorului instituţiei, Cezar Rădulescu, se pare că, în urma unui al treilea test, dintr-o dată, apa ar fi bună pentru scăldat.

 Aşadar, plajele nu se mai închid. Dar unde o fi dispărut bacteria? S-a evaporat, dintr-o dată? Curat murdar, domne!

Redăm, în cele ce urmează, mesajul APM Călăraşi, publicat pe Facebook: “În baza adresei Direcţiei de Sănătate Publică Călăraşi nr. 9981 din data de 15.06.2022, prin care notifică faptul că în urma rezultatelor probelor de apă de îmbăiere prelevate în cadrul monitorizării, de la plajele S.C. Lazy Garden S.R.L. şi S.C. Albatros Horeca S.R.L., s-a identificat un risc semnificativ pentru sănătatea utilizatorilor, prin valori ale parametrului ,,Escherichia Coli” mult peste limitele admise de prevederile anexei 1 din H.G. nr. 546/2008. Faţă de cele constatate, s-au înaintat adrese scrise celor doi operatori de plaje, prin care s-a dispus interzicerea imediată a folosirii zonelor în scop de îmbăiere, până la conformarea parametrilor de calitate şi adoptarea tuturor măsurilor de management adecvate privind avertizarea rapidă a utilizatorilor şi intensificarea ritmului de monitorizare”.

Continue Reading
La Top