Nemulțumiri la Spitalul Județean de Urgență Călărași după afișarea rezultatelor la examenele pe post pentru personalul sanitar angajat pe perioada pandemiei.
Astazi, în fata Consiliului Județean Călărași a fost prezentată o delegație a celor care nu au trecut examenele, semnalând nereguli la proba scrisă.
Oamenii spun că unii candidați au fost favorizați de comisie, chiar indicându-le răspunsurile corecte.
De cealaltă parte se află managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, Bogdan Mihai, care declară că pâna în acest moment nu are nicio sesizare scrisă de la care să pornească o anchetă internă.
Managerul spitalului nu exclude nici varianta anularii examenului, dacă cei nemultumiți se prezintă cu dovezi clare de favorizare a candidaților.
Reporter: Domnule manager, o situație a apărut la nivelul Spitalului Județean de Urgență Călărași în urma examenelor pe post care a avut loc săptămâna trecută, astăzi putem spune în ghilimele că instituția Consiliul Județean a fost un pic pichetată de câțiva nemulțumiți, ați stat de vorbă cu ei, ce au solicitat oamenii, ce doleanțe au avut și la ce concluzie ați ajuns?
Bogdan Mihai: Oamenii au venit și au semnalat unele aspecte pe care le-au interpretat ca fiind neconforme, le-am discutat, însă realitatea este una singură. Până la acest moment la nivelul unității medicale pe care o manageriez nu există nicio semnalare cu privire la niște neconformități apărute în procedura de examen, există doar câteva contestații care au fost soluționate și transmise celorlalți pe punctaje și nu au fost nici în cursul probelor nici ulterior după finalizarea acestora nu au fost depuse niciun fel de semnalări.
Modul în care am gândit procedura, a fost ca fiecare să poată să extragă un subiect și să își formeze singur grila, împreună cu colegii lui.
Nu au fost semnalări scrise nici referitor la nerespectarea procedurii de concurs, au fost niște semnalări făcute verbal referitor la timpul pe care l-au avut la dispoziție de la publicare până la probele efective, respectiv două zile, au fost făcute niște trimiteri referitoare la un regulament dar care regulament era făcut pentru unitățile din subordinea și coordonarea Ministerului Sănătății. Tot în acel regulament, dacă cineva citea, ca entitate subordonată Consiliului Județean puteam să ne organizăm propriul nostru regulament. Scrie foarte clar, două zile, eu înțeleg că oamenii sunt nemulțumiți dar vorbim despre un examen pe post, nu un concurs. Vorbim despre lucruri pe care dânșii ar fi trebuit să le știe și este inexplicabil cât de nemulțumiți pot fi când iei o notă de 2 sau de 3, dacă nota de trecere este 6, nu e 10.
Dacă vor depune contestații sau semnalări cu privire la aspecte ilegale apărute în derularea concursului noi ne vom uita pe cadrul legal, vom face o analiză și le vom soluționa. Putem merge chiar până la suspendarea concursului, dar trebuie să avem de la ce să plecăm ca să putem cerceta foarte clar. Mergând într-o zonă subiectivă, când cineva va spune că X a fost favorizat, neavând nimic temeinic prin care să putem să facem o apreciere asupra caracterului de adevăr sau nu, asupra afirmației respective, e greu de spus unde este adevărul. Ca de obicei, se vorbește foarte mult, dar când este vorba de asumat nimeni nu dorește să-și asume. Noi, din punct de vedere managerial am făcut tot ce ne ținea în putință pentru a elimina orice suspiciuni de această natură înainte de derularea procesului de examinare.
Managerul Spitalului i-a invitat pe cei nemulțumiți sa vină și să depună contestațiile în scris.