URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

SCANDAL ÎNTRE UN CONSILIER LOCAL ȘI PRIMARUL CĂLĂRAȘIULUI. MOTIVUL, COMPLEXUL SPORTIV DUNĂREA

Un nou scandal, în administrația locală! Consilierul local liberal, Dorinel Dincă, l-a acuzat pe primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, că ar distruge sistematic sportul călărășean. Penelistul a cerut explicații privind transferul Complexului Sportiv Dunărea de la Consiliul Județean la Consiliul Local, iar apoi la Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ (SPCTAFL). El susține că primăria nu ar aplica legea în litera ei. Acesta a dorit să știe dacă există contracte de închiriere achitate sau alte forme de atribuire către AFC Dunărea 2005 Călărași. La rândul său, edilul i-a reproșat consilierului următoarele: “ai stat pe lângă asociația asta de fotbal (n.r. se referă la faptul că Asociația Județeană de Fotbal și-a desfășurat activitatea în incinta bazei sportive), Dunărea Călărași, ai trăit pe lângă ea, toate erau acolo, în aceleași condiții, și acum ridici problema aceasta”. Referitor la acest subiect, Dincă (președintele Asociației Județene de Fotbal) recunoaște că este subiectiv, pentru că în urmă cu doi ani s-a dispus evacuarea AJF Călărași din Baza Navrom, invocându-se inexistența unui contract de închiriere. 

“Aș vrea, totuși, să revin asupra unui subiect vizavi de acest transfer al bazei sportive, în speță stadionului de la Consiliul Local către Consiliul Județean și invers, iar acum către Serviciul Centrale Termice. Doresc să solicit informații la modul de ocupare al domeniului public în cadrul complexului sportiv de către AFC Dunărea 2005 Călărași. Această asociație folosește terenul central, deci două terenuri de iarbă, microhotel, cantină, vestiare și celelalte îmbunătățiri făcute de Consiliul Județean. Ne referim la sistemul de supraveghere, sistemul de degivrare, nocturnă, toate aceste îmbunătățiri ca și costuri de execuție. Vrem să vedem cum vor fi preluate, dacă Consiliul Local a făcut o comisie, dacă le-a preluat în regulă, dacă mai sunt funcționale, dacă mai sunt în garanție, pentru că acolo au fost investiții foarte mari. Doresc să întreb conducerea primăriei despre modul de ocupare, dacă s-au emis decizii de impunere, dacă există contracte de închiriere achitate sau alte forme de atribuire către această asociație. Știm bine că pe perioada administrării de către Consiliul Județean  se ridica aceeași întrebare, cu mențiunea că administratorul Consiliului Județean nu putea închiria sau atribui clădirile fără acceptul Consiliului Local. Deci, prin similitudine sau prin analogie reies aceste întrebări, deoarece știți bine situația, și sunt subiectiv aici, a Asociației Județene de Fotbal”, a punctat Dorinel Dincă.  

“Cum, nu ați avut înainte (n.r. este ironic și se referă la contract de închiriere). Că ați fost și v-ați ocupat de asta. Înainte cum stătea? Ești foarte subiectiv, pentru că ai stat pe lângă asociația asta de fotbal, Dunărea Călărași , ai trăit pe lângă ea, toate erau acolo, în aceleași condiții și acum ridicați această problemă, de parcă sunteți extraordinari de curați în ceea ce privește AFC Dunărea, a spus primarul.

Dialogul dintre cei doi a continuat astfel:

 • Dorinel Dincă: Pai cum judecați dumneavoastră?
 • Marius Dulce: Nu judec, eu vă judec cu ce ați lăsat voi. Voi nu ați încasat de la AFC Dunărea în anii trecuți, iar acum, în două luni, vreți să punem noi la punct tot ce înseamnă din punct de vedere juridic.
 • Dorinel Dincă: De ce ați trimis o decizie ilegală de impunere către Asociația Județeană de Fotbal?
 • Marius Dulce: Păi, te duci în instanță și câștigi, foarte bine, nu câștigi, asta este. Despre ce discutăm? Asta nu înseamnă că trebuie să facem o vendetă. Dacă ați avut o problemă cu Asociația Județeană de Fotbal, sa faceți o vendetă? Este o vendetă personală a voastră cu Dunărea Călărași.
 • Dorinel Dincă: Nu este o vendetă, nu este adevărat!
 • Marius Dulce: Dacă erai în relații bune cu președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, o duceai foarte bine! Cât ai fost în relații bune cu Vasile Iliuță era bine și nu mai vreau să spun în consiliu despre cum era. Despre ce vorbim aici? Te rog eu frumos, lasă pe altcineva să vorbească, pentru că știi foarte bine.
 • Dorinel Dincă: Eu vă cer să respectați legea!

Consilierul din partea PRO România, Alexandru Chiriță, a precizat că “totul este o chestiune care se poate rezolva foarte simplu, printr-un contract de comodat, pentru că e clar că Dunărea nu are de unde să vă dea bani de chirie, ei nu au bani să funcționeze”.

Directorul  SPCTAFL Călărași, Marin Sandu, a punctat următoarele, cu privire la această situație: Acum am încheiat procesul verbal de predare-primire și trebuie să căutăm cea mai bună soluție pentru Clubul Sportiv Dunărea Călărași și pentru juniori, și o să venim în fața dumneavoastră, sper, luna viitoare, în ședința următoare, cu o propunere sau două  fezabile, dar sper să mă lăsați puțin timp să mă gândesc”.

La auzul acestor vorbe, președintele AJF Călărași a întrebat următorul lucru: “Pai și cum va funcționa, din punct de vedere juridic, până atunci?”

Cearta între primar și consilierul PNL a continuat:

 • Marius Dulce: Eu ți-am spus că ești foarte subiectiv și vrei să tratezi lucrurile numai într-o manieră pentru tine.
 • Dorinel Dincă: Pentru că nu ați respectat legea!
 • Marius Dulce: De ce nu am respectat legea?
 • Dorinel Dincă: Ați emis o decizie abuzivă!
 • Marius Dulce: Pai dar te-ai dus în instanță, dacă n am respectat-o. Atunci o să câștigi, dar deocamdată ar trebui să plătești.
 • Dorinel Dincă: Îmi pare rău că ați fost victimă, știți bine despre ce vorbesc.
 • Marius Dulce: N-am fost nicio victimă. Ideea este că nu trebuia să scoți toate ușile de acolo, să scoți toate prizele, nu îmi mai aduce aminte ce ai lăsat acolo. Ai vandalizat toată baza sportivă, după ce ai stat gratuit atâta timp. A fost bătaie de joc la adresa cetățenilor să vandalizezi toată baza sportivă.
 • Dorinel Dincă: Distrugeți sistematic sportul!

Complexul Sportiv Dunărea Călărași, care s-a aflat din luna ianuarie 2018 în administrarea Consiliului Județean Călărași, a revenit din luna mai a anului trecut în administrarea Primăriei Călărași, în urma aprobării consilierilor locali a “proiectului de hotărâre privind solicitarea de transmitere a imobilului teren și construcții-Complexul Sportiv Municipal Dunărea Călărași din administrarea Consiliului Județean Călărași în administrarea Consiliului Local al municipiului Călărași”.

Cât despre evacuarea sediului Asociației Județene de Fotbal Călărași, primarul susținea, la vremea când s-a produs întâmplarea, că nu mai exista contract, pentru a rămâne în acea locație, încă din anul 2015.

 

Continue Reading
La Top