URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ȘASE COPII SCOȘI DIN MEDIUL ABUZIV, CAZAȚI ÎN CENTRUL DE PRIMIRE ÎN REGIM DE URGENȚĂ DIN CĂLĂRAȘI

Centrul de Primire în Regim de Urgență “Sf. Maria” Călărași, din cadrul DGASPC,  asigură primirea în situații de criză a copiilor victime ale abuzului, neglijării, exploatării, traficării sau a copiilor lipsiți de supraveghere, strict pe perioada evaluării situațiilor lor socio-familiale și a desfășurării investigațiilor, până la identificarea unei măsuri alternative la instituționalizare sau dacă situația o impune, până la instituirea plasamentului.

Acesta este un centru de tranzit, intrarea realizându-se în special prin intermediul organelor de poliție care asigură scoaterea copilului din mediul abuziv.

“Procedăm, în primul rând, la evaluarea medicală și securizarea emoțională a copiilor victime ale diferitelor forme de violență, asigurăm un climat de încredere și un mediu confortabil în care pot fi satisfăcute toate nevoile curente ale copilului în nevoie. Identificăm resurse în mediul său de proveniență, evaluăm potențialul de restabilire a relațiilor cu familia și/sau cu rudele, implicăm comunitatea , dar nu reușim întotdeauna integrarea pe care ne-o propunem, lovindu-ne adesea de dificultăți sociale, educaționale și materiale greu de imaginat. Sesizarea organelor de cercetare penală, acompanierea la audieri, la examinarea medico-legală sunt, de asemenea, intervenții de specialitate oferite în centru”, se arată într-un comunicat de presă al DGASPC Călărași.

Centrul Sf. Maria din Călărași are o capacitate de 20 locuri, în prezent șase dintre acestea fiind ocupate.

Continue Reading
La Top