URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

SĂRBĂTOAREA TRADIȚIONALĂ NEDEIA MUNŢILOR, SĂRBĂTORITĂ ÎN WEEKEND

În acest sfârşit de săptămână, 2 – 3 septembrie 2023, Primăria Comunei Fundata, Consiliul Local Fundata, Consiliul Judeţean Brașov, organizează sărbătoarea tradiţională „Nedeia Munţilor” care se va desfășura pe vechiul amplasament “PLATOUL GIUVALA” în vecinătatea Primăriei comunei Fundata, lângă DN 73. (în spatele primăriei)

Sărbătoarea tradiţională „Nedeia Munţilor” este ,,urmaşa” sărbătorii pastorale Sântilia, ţinută pe Muntele Sântilie, situat pe hotarul Branului cu Muscelul şi Dâmboviţa. În documentele vechi apare ca târg de două ţări, Transilvania şi Muntenia. Nedeia a fost reluată la Fundata în anul 1969.

Sărbătoarea de anul acesta îşi propune și de această dată să păstreze și să reînvie tradiţiile locale, să prezinte Fundata turiştilor cu varietatea şi autenticitatea tradiţiilor sale. Din farmecul acestei sărbători, nu lipsesc nici vestitele preparate culinare ale oierilor de la stânile din strungile Carpaţilor, brănza si bulzul pe jar, meșteri populari zonali și din țară.

Manifestarea va fi încununată de un program folcloric extraordinar cu participarea invitaților, duminică începând cu ora 12.00, invitată de onoare a celei de-a 53-a ediţii este LUCIANA VĂDUVA, apreciată interpretă a cântecului popular oltenesc și de petrecere, dar și invitații Maria – Lia Bologa, Liliana și Violeta Geapana, Ioan Cristian Țăran, Mariana Stănescu Verman, Liliana Oncioiu fiică a comunei Fundata, Cătălin Maximiuc, Livia Harpa, alături mulți alti artiști ai Asociaţiei de la Români, pentru Români, nume cunoscute din toate colțurile țării, ansambluri folclorice din Ţinutul Bran – Moiecu – Fundata.

Continue Reading
La Top