URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

SĂRBĂTOAREA ÎNĂLȚĂRII LUI IISUS. ȘTIU CĂLĂRĂȘENII DE CE VIN LA BISERICĂ?

Oamenii se adună la biserică pentru a celebra momentul în care Iisus Hristos s-a înălțat la ceruri.

În fiecare an, la 40 de zile după Înviere, creștinii din întreaga lume sărbătoresc Înălțarea Domnului sau Înălțarea lui Isus Hristos la ceruri. Această sărbătoare este una dintre cele mai importante și semnificative evenimente din calendarul creștin și atrage mulți oameni la biserică. Dar de ce oamenii vin la biserică în această zi specială?

Sărbătoarea Înălțării marchează momentul în care Isus Hristos, după Învierea Sa, s-a înălțat la ceruri în fața discipolilor Săi. Este considerată o dovadă a înfăptuirii mântuirii și a puterii lui Isus de a învinge moartea și de a reveni la Tatăl Său din ceruri. Pentru credincioși, aceasta este o sărbătoare de mare bucurie și recunoștință față de sacrificiul lui Isus și de puterea Sa divină.

Mulți călărășeni aleg să participe la slujbele speciale organizate în biserici în timpul sărbătorii Înălțării. Aceste slujbe sunt concepute pentru a comemora momentul istoric și pentru a oferi oportunitatea credincioșilor de a se aduna împreună într-un spirit de rugăciune și închinare. Predicile și cântările speciale îi ajută pe credincioși să reflecteze asupra semnificației acestui eveniment și să își consolideze credința în mântuirea adusă de Isus.

De asemenea, mulți credincioși participă la sărbătorile Înălțării pentru a se simți parte a comunității lor religioase. Biserica devine un loc de întâlnire al credincioșilor, unde aceștia se salută și se împărtășesc într-un spirit de unitate și frățietate. În acest context, sărbătoarea Înălțării devine și o ocazie de a întări legăturile sociale și spirituale dintre membrii comunității.

Un alt aspect important al sărbătorii Înălțării este că marchează încheierea prezenței fizice a lui Isus pe pământ. Pentru credincioși, aceasta poate fi o oportunitate de a se înălța și ei spiritual, de a-și îndrepta privirea spre Dumnezeu și de a-și reafirma credința.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top